Guldparets spannkurva på Skiselector

Jag träffade Mr Skiselector Peter Stenlund under några timmar i Torsby innan mitt Vasaloppsläger för en dryg vecka sedan. Bland annat fick jag titta på spannet på mitt livs första och hittills enda s k ”guldpar” (bilderna nedan). Får jag de skidorna att fortsätta gå bra blir jag glad. Det är ett par Madshus Redline Cold och funkade i -15 grader med nysnö, i nollgradigt snöfall och i blöt konstsnö. Alltså väldigt olika fören. Dessutom har de gått bra med klister, med burkvalla och som stakskidor.

På spannkurvan nedan kan man också se att de är ganska allround. Däremot klagade Peter på att de trycker lite mycket där fram på glidzonen. På detta paret är de två skidorna lite olika, annars brukar Redline vara otroligt lika.

I vintras var det första gången jag verkligen kunde hänga med i glidet på de klassiska tävlingarna, och det var t o m så bra att jag i lopp som Intersportloppet, Vasaloppet och Västgötaloppet hade lika bra glid som de allra bästa (ibland bättre än vissa). De var mäktigt.

Glädjande nog kommer Intersport i Borås att ha en Skiselector i vinter. F ö är underlaget granit på Skiselector nuförtiden, så tillförlitligheten är väldigt mycket bättre än förr då de använde stål och aluminium.

Spannkurva från Skiselector skida 1 i paret

Spannkurva från Skiselector skida 1 i paret. Höjd halvvikt/helvikt 1.26/0.28 mm.

Spannkurva från Skiselector skida 2 i paret

Spannkurva från Skiselector skida 2 i paret. Höjd halvvikt/helvikt 1.24/0.36 mm.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 svar på Guldparets spannkurva på Skiselector

  1. M skriver:

    Vad står procentsatsen för, nederst i dokumentet?

  2. johan skriver:

    Hur lång fram/bak vallar du skidan irl ?

Kommentarer är stängda.