70 dips och ny klubb

Dips

Cykelmannen Mattias “Z” Carlzon och jag var på Onyx igår och putsade våra biceps inför beach 2011. I slutet av passet körde vi en tävling i dips. Det innebär att man hänger fritt och går ner till armarna är i 90 grader för att sedan gå upp till raka armar. Kontrollanten håller ett finger som man ska nudda för så att det verkligen blir 90 grader.

Z gjorde 20 st och jag 70 st. Känns lite overkligt. Rekordet från 2004 är 72 st, och det var inte efter ett hårt gympass. Kul.

Jag jobbar med en artikel om styrketräning för skidåkare och där tar vi upp “Golden Four”. Det är ett test för skidåkare som består av:
1: Dips
2: Chins/pull-ups
3: Brutalbänk/sit-ups hängandes upp och ner
4: Raka benlyft i ribbstol
Eftersom jag är kass på övning 2,3,4 ska jag satsa på 100 i golden four med serien 97 dips och 1 av varje i de andra.

Det blev nyligen klart att jag åker skidor för IF Hallby SOK istället för Borås SK nästa säsong. Helst hade jag åkt för en lokal klubb och jag har trivts mycket bra i Borås SK, men jag är tyvärr ganska ensam här. I Hallby är det gått om raska skidåkare och bland annat ordnar de helgläger på sommaren och hösten och sedan snöläger. Sparring är kul och bra och klubbledningen verkar toppen. Första lägret som smålänning är i Jönköping nästa vecka. Den här hobby-satsningen blir mer seriös för var dag som går…

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Styrka. Bokmärk permalänken.