7:a i Ulricehamnsloppet – tack Christian Olsson

Vintern har kommit tillbaks till Borås. I lördags tog jag vilodag för att Ida och jag skulle kunna åka ut till stugan i Aplared och isfiska. Svärfar visade mig allt han kunde med pimpling, knallkork, maggot och hackor. Vädret var fantastiskt och Såken var vacker som en saga. Att borra hål i isen med isborr var det roligaste, men efter ett otal antal hål tröttnade jag lite och gick över till att bli korvgrillningsbrasaansvarig.

Stugan, lillstugan och båthuset har överlevt vintern hittills. Bryggan har dock frusit sönder.

Stugan, lillstugan och båthuset har överlevt vintern hittills. Bryggan har dock frusit sönder.

Vi fick tyvärr ingen fisk, men Ida gick till ICA Maxi med var sitt metspöet istället. Det nappade bra: krabba, musslor och ostron. Med tillbehören avokado, sparris, aioli, champagne och vitt vin blev det en riktig lyxmiddag. Denna finmåltid som avslutades med hemmagjord jordgubbsglass i kombination med korvlunchen gjorde lördagen extremt pastafattig. Jag blev lite nervös och sörplade i mig lite carboloader under middagen när Ida inte såg på för att klara söndagens långlopp.

Snygg, men inte lika god som musslor och ostron.

Snygg, men inte lika god som musslor och ostron.

Hängde med i 8 km
Jag blev 7:a i det 40 km långa Ulricehamnsloppet (resultat). Det är jag nöjd med. Jag hängde med tätklungan bestående av Anders Palmér, Markus Jönsson, Oskar Lund, Marcus Johansson och Dan Moberg i ca 8 km. Sedan fick jag och Christian Olsson släppa och hängde ihop resten av loppet. Christian drog ca 90% mot mina 10%. Tack Christian, du var till stor hjälp! Han hade både bättre fäste och glid än mig, så det föll sig ganska naturligt. Vi blev bara 4 minuter efter täten i mål.

Äkta kärlek då svärfar heller mjölk i svärmors kaffe.

Äkta kärlek då svärfar heller mjölk i svärmors kaffe.

Min prestation var ungefär som på pappret. Palmér, Jönsson och Moberg har alla varit bland de 10 främsta på Vasaloppet. Oskar var 14:e på SM förra veckan och snygge-Marcus är en av landets bäste förstaårsseniorer. Det enda var inte borde fått stryk var en av Västergötland snällaste och kvickaste veteraner: Christian Olsson. Men å andra sidan fick jag slå Emil Ekman och Samuel Norlén, vilket inte var en självklarhet.

Pulsen var hög för att vara ett klassiskt långlopp: medel 154 (81%), max 180 (95%). Jag tror delvis det beror på att jag vilade dagen innan, då brukar det bli så. Totalstigningen på 40 km var 580 meter, vilket är mycket för att vara ett långlopp. Andra varvet gick 3 minuter långsammare än det första för mig och Christian.

Bilder från Ulricehamnsloppet kommer i morgon.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor. Bokmärk permalänken.

2 svar på 7:a i Ulricehamnsloppet – tack Christian Olsson

  1. Mattias skriver:

    Fan du e grym…..Själv bröt jag Orsa Skimaraton pga ryggsmärtor och EXTREMT dåliga skidor!!!

  2. Phil skriver:

    Riktigt bra kört Erik. Ser bra ut inför Vasan! Grattis.

Kommentarer är stängda.