Fuskat med MTB-träningen – igen

Jag sitter i bilen på väg mot Jämtland med Ida, hennes syster Erika och dennes fästmö Nille. Vi ska tillbringa en vecka i Ytterån, Östersund, Åre, Storulvån och andra fina platser i ett av Sveriges bästa landskap. På programmet står fjällvandring i Jämtlandstriangeln (Storulvån-Blåhammaren-Sylarna-Storulvån), träning med svåger-Mattias (hoppas jag) och barndop på Alfonsdagen.

Men först ska vi tälta en natt i Norberg och äta Tangotårta på Elsa Andersons konditori. Innan morgondagens kakfrossa ska jag cykla Engelbrektsturen, 80 km mountainbike i Västmalands skogar där även Engelbrektsloppet på skidor avgörs. Detta är den 5:e av 7 deltävlingar i långloppscupen. Jag kör samtliga sju lopp som blogguppdrag åt Kadens.se, men jag måste säga att jag återigen fuskat med MTB-träningen. Rullskidor och racercykel tränar jag flitigt, men jag har inte rört min skogshoj sedan jag punkterade så förargligt på SM. Luften gick helt enkelt ur både mig och slangen.

Trots knapphändig teknikträning i skogen hoppas jag att det ska kunna gå bra. Inför de andra loppen har förberedelserna varit likvärdiga. I långloppscupen i MTB ställer nästan alltid alla de bästa svenskarna (förutom proffset Emil Lindgren) upp, och i resultatlistan finns ofta en kolumn som anger hur många procent man är efter segraren. Detta är till för seedning till respektive startfålla. Så här har det gått för mig hittills:

Billingeracet: 25,3 % efter segraren (97:a)
Lida Loop: 18,1 % efter segraren (90:a)
Ränneslättsturen: 15,0 % efter segraren (51:a)
Mörksuggejakten: 13,5 % efter segraren (64:a)

Det går onekligen åt rätt håll. Motsvarande procent efter Jörgen Brink skulle genererat en 110-plats i årets Vasaloppet, men naturligtvis är det svårt att räkna så. Drömmen är att komma till startled 1, men i år kommer det nog bli tufft, eftersom jag inte kört så mycket i skogen. Kravet till första startgupp är mindre än 11,71 % efter segraren på något av de sju mountainbikeloppen.

Poängställningen i herrar elit efter 4 av 7 deltävlingar syns nedan. Jag ligger 34:a, alltså grundämnet selens atomnummer.

1                           Lars Bleckur     Cykloteket Racing Team
2                           Magnus Darvell                           Team Kalas – Pedalogerna
3                           Matthias Wengelin                    Team Kalas – Pedalogerna
4                          Fredrik Edin     Cykloteket Racing Team
5                           Mikael Flockhart                         Team Powerbar – RSP
6                           Oscar Byhlinder                          Ik Jarl Rättvik
7                           Stefan Carlsson                           Kolmårdens Mtb
8                           Johan Axelsson                           Kolmårdens Mtb
9                           Daniel Brengdahl                        Ck Hymer
10                        Johannes Karlsson                     Kvänums If

34                        Erik Wickström                            Borås Ca
35                        Johan Lindgren                            Ck Cykelcity.se
36                        Henrik Öijer                                 Falu Ck
49                       Oskar Lund                                If Hallby Sok

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel. Bokmärk permalänken.