Fin cykling och 80 kg i bänkpress

Om mars var en sommarmånad i Borås har april valt att ta vinter. Igår var det -8 grader när jag körde Ida till jobbet på morgonen. Hennes arbetsplats ligger alldeles för nära Onyx Knalleporten för att man inte ska passa på att köra lite styrka i samma veva. Jag kände mig stark och slog tangerat personbästa i bänkpress: 80 kg. Olle stod bakom och spottade.

Skidåkarstyrketräningsfascister säger att bänkpress är en dålig övning. Självklart förstår jag att den inte är skidlik och att ryggstöd gör att man inte behöver lika många stabiliseringsmuskler. Men vafan, man kan ta i allt vad man har och skaderisken är lägre jämfört med många mer “fria” övningar. Dessutom är det ett roligt sätt att mäta sig, lite som en penisförlängare. Så jag tänker fortsätta att komplettera min “pretentiösa” styrka med bänkpress då och då.

Jag fick även till två cykelpass igår, båda på två timmar, båda mot Seglora/Viareds, båda i kallt solsken, båda i bra sällskap.

  1. Lugn rullning (som lugn distans heter på cykelspråk) med Jonas Colting. Han börjar komma tillbaka mer och mer från sin operation och jag tror och hoppas verkligen han är i full träning snart igen. Just nu är det mest styrka, hård simning och lätt jogg/cykel för honom.
  2. Lugn rullning inklusive en 15 min lång 1 mils-intervall solo med 40 km/h i snitt. Kändes kul att kunna hålla bra fart i en kvart mellan Rydboholmsbron och Seglora (ganska flackt), men det var svag medvind 2 m/s. Första hårda cyklingen sedan i september och det känns att formen inte är på topp sista 5 min. Övriga passet bestod av trevliga pratstunder med Martin Josefsson, Robert Bengtsson och Jonas Tell. Den sistnämnde tränade jag en hel del med tidigare så det var ett mycket kärt återseende efter 1,5 år avsaknad. Tiden flyger alltid fram när man kommit in i ett samtal med Jonas Tell, som på 90-talet sprang 10 000 m bana på 31.59 min. Tell och Bengtsson (födda -68 och -69) är för övrigt Sveriges coolaste cyklister eftersom de gått från att köra H40 till seniorklass till nu i år elitklass. Respekt!
Per Forsberg, Jonas Tell och jag efter succé i ProTour lagtempo sommaren 2007.

Per Forsberg, Jonas Tell och jag efter succé i ProTour lagtempo sommaren 2007.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Styrka, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.