Västgötapremiären 2013 the story

Glenn Löfgren hade omklädningsrummets snyggaste bag. Harry Snells är en tidigare sportbutik i Borås som senare köptes upp av Intersport.

Glenn Lövgren hade omklädningsrummets snyggaste bag. Harry Snells är en tidigare sportbutik i Borås som senare köptes upp av Intersport.

Resultat Västgötaloppet 2013 finns här.

Så var min skidsäsong igång. Det var med både glädje och lättnad jag kunde konstatera att den fina formen jag känt och skrivit om även kunde visa sig när det blev dags för tävling. Så här skrev jag i min träningsdagbok på FunBeat om loppet:

2:a av 9 i H21 i Västgötapremiären 10 km K (9,55 km på min Polar). 16 s efter Markus Jönsson. Bra resultat. Mycket nöjd med den sena skidpremiären. Ca +5 och duggregn. Körde utan fästvalla och stakade utanför spåret hela vägen. Inte helt slut i mål, kanske beroende på första tävlingen. Åkte med de stora Rex-trugorna för bra stavfäste. Bra skidor kändes det som, Madhus Redline plus med svart belag (höjd 2,00/1,99 mm på halvvikt och 0,47/0,43 mm på helvikt), vallade av Sören. Vet ej med vad förutom Ledsmiprepp i botten.

Jag använde flitret "bleknat" på den här bilden på Oskar Lund. Det kändes passande när jag för en gångs skull slog honom på ett millopp.

Jag använde filtret “bleknat” på den här bilden på min vän Oskar Lund. Det kändes passande när jag för en gångs skull slog honom på ett millopp.

Vi körde 5 varv på en 2 km-bana på elljusspåret med 4 st 180 gradersvändningar per varv. Knixigt. Det brukar inte passa mig, men idag kändes det bra och jag var väldigt nöjd med att vara ganska långt före åkare som Emil Ekman, Viktor Hansson, Oskar Lund och Samuel Norlén.

Den regerande svenske rullskidsmästaren Samuel Norlén har glädjande nog öppnat säsongen kanonbra och gjorde sitt hittills livs bästa lopp i Idre för två veckor sedan, men har haft lite strul sedan dess. Oskar Lund brukar alltid pika mig med att han har plus i inbördes möten, så det kändes skönt att reducera ställningen mot denna petit-man som är väldigt förtjust i små ting.

Så här såg skidorna ut undertill efter loppet.

Så här såg skidorna ut undertill efter loppet.

Falun eller Tranemo nästa tävling
Eftersom spåret var kort och att man möttes många gånger hade man bra kontroll på hur man körde mot de andra. Dessutom gjorde min far ett eminent jobb med tidtagningen. Jag tappade successivt på Markus Jönsson i början och låg 15 s efter vid 5 km. Sedan gjorde jag en medveten tempoökning och tog igen några sekunder. Han avslutade dock stark så det blev 16 s i mål.

Min far Ulf Wickström var chaufför, mellantidstagare och reservstavshållare idag och fick betyget MVG.

Min far Ulf Wickström var chaufför, mellantidstagare och reservstavshållare idag och fick betyget MVG.

Hur som helst kändes det bra och nu ser jag fram emot nästa tävling som antingen blir AXA Ski Marathon 29 december (har ni någon snö i Falun?) eller Tranemoloppet/DM 6 januari.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i tävling (sedan juli 2012). Bokmärk permalänken.

6 svar på Västgötapremiären 2013 the story

  1. Lina skriver:

    Snöläget på Lugnet följer du live här: http://camlugnetthus.falun.se/view/viewer_index.shtml?id=52464

  2. Linus skriver:

    Dåligt i Falun… Känns som AXA blir tufft men vi lever på hoppet!

  3. Niklas Solsjö skriver:

    Bra kört igår!

Kommentarer är stängda.