Romjulsrennet 2013 the story

Romjulsrennet karta och banprofil

Romjulsrennet karta och banprofil

Resultat Romjulsrennet 2013 finns här.
Bilder Romjulsrennet 2013 finns här.

Jag tog chansen att tävla i Sjusjøen istället när det inte blev Orsa. Det var härligt att få en tävling. Jag ska väl erkänna att jag inte lade ner min själ i förberedelser (vallning, uppvärmning etc), men jag lyckades i alla fall både bli nervös innan start och vara riktigt trött efter målgång. Det kändes viktigt.

Foto: Romjulsrennets hemsida

Foto: Romjulsrennets hemsida

Loppet var på 23 km och för att förkorta tiden i vallaboden glidvallade jag hela skidan och valde att staka hela loppet. Det var dock en ganska tuff bana och med -8 grader och nysnö så var det ganska kärvt. Särskilt om man tidigare hade ruggat sina skidor med grovt sandpapper… Nästa gång jag stakar på ett par skidor som varit ruggade ska jag lägga ett tunt lager med grön fästvalla för att håren inte ska sticka upp.

Jag brukar aldrig saxa i lopp jag stakar eftersom det lätt blir skejting, men igår saxade jag flera gånger. Det var dock ganska enkelt i det kärva föret.

Första delen av banan var relativt lättåkt, men i drygt halva av loppets första och största backe flög jag av. Det var efter ca 7,5 km och då låg jag på 18:e plats. I mål var jag 29:a. Så här skrev jag på FunBeat:

29:a i Romjulsrennet 23 km K på Sjusjøen. 4.10 min efter segraren Ola Vigen Hattestad. Bra startfält. Körde på blanke ski, som dock hade ruggats hårt tidigare. Ingen hit i -8 grader och nysnö. Tuff bana, fick saxa flera gånger. Halvnöjd. Kul i a f att bara vara några sekunder efter finåkare som Johan Edin och Rune Malo Ödegård, samt att slå gamle storåkaren Tore Ruud Hofstad.

Det var bra och dåliga saker med loppet igår, men på det hela taget tycker jag det ser bra ut inför säsongen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Romjulsrennet 2013 the story

  1. Löwet skriver:

    Gött med Norge!

Kommentarsfältet är stängt.