Lugn vecka – trist löptest

Jag har en lugn vecka, så jag kommer att träna lite mer än vanligt, ca 10 timmar. Vasalöparens septembernummer lämnades till tryck i måndags och mitt Vasaloppsläger tog slut dagen innan. Nu är det lite mindre ett tag så jag kan jobba typ halvtid några veckor innan det drar igång med Vasalöparens novembernummer och ett bokkapitel jag ska skriva i oktober.

Dan Sundström och jag gjorde Klassikern ihop 2000/2001. Vi avslutade med Vasaloppet då jag blev 122:a.

Dan Sundström och jag gjorde Klassikern ihop 2000/2001. Vi avslutade med Vasaloppet då jag blev 122:a. I Vätternrundan hade vi lite annorlunda kläder och skor. Och snygga handskar!

Det har varit skönt med lugnet så jag har kunnat vara med familjen även dagtid. Eftersom jag ofta reser och är borta många helger är det extra roligt. Det går bra med både Astrid och Maj och det är verkligen fantastiskt att få följa två små människors utveckling. För tillfället är de dock sjuka båda två och alla som haft sjuka småbarn vet att det kan vara lite utmanande på nätterna ibland då de har svårt att sova. Det leder till trötta föräldrar, men vi ska inte klaga då de vanligtvis sover relativt länge och väl (hela familjen brukar gå upp ca halv sju eller sju varje dag).

1.25 min efter på 10 km
Jag har testat mig på Sjömarkens elljusspår 4 varv (drygt 10 km) och det var inte riktigt bra. Jag pressade mig rejält på sträckan med totalt 230 höjdmeters stigning (jag tror sista milen i Lidingö stiger ca 190 m) och pulsen var 92 procent i snitt och 98 procent i max. Vilket ledde till att jag mådde ganska dåligt resten av dagen. Men tiden var inte rolig: 38.57 min, hela 1.25 min sämre än den tid jag sprang på innan Lidingöloppet 2006 då jag hade 1.52. Eftersom jag presterat bra på backintervaller i år hade jag hoppats på mer, men det är skillnad på intervaller och ”lopp”. Jag får gripa efter lite halmstrån för att bevara självförtroendet, som att gipset och det delvis våta underlaget försämrade tiden med några sekunder.

I helgen gifter sig min vän Dan i Halmstad. Vi åker ner till Skåne idag och blir söderöver hela helgen. Ida ska hälsa på en kompis i Gislaved på vägen, vilket ligger 7 mil från Borås. Jag tänkte cykla dit, så länge de inte läkarna säger annat på mitt återbesök idag på morgonen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lugn vecka – trist löptest

  1. Axel skriver:

    Gipset gjorde garanterat mer än några sekunder i alla fall. Vet inte vad det väger, men några hekto på ena armen är nog ingen höjdare om man inte är van vid det och kan kompensera för det.

    Förmodligen så är du så mycket starkare att det ger ett positivt utslag på intervallerna, fast över tid så gör den tyngre kroppsvikten sig påmind.

Kommentarsfältet är stängt.