6 timmar i Stockholm i morgon

Erik Wickström Årefjällsloppet 2014 foto Magnus Östh

Erik Wickström i Årefjällsloppet 2014. Foto: Magnus Östh.

Vi ses kanske i morgon?

Förevent inför 24-timmars

1 april kommer boråsaren Erik Wickström och finländaren Teemu Virtanen att försöka slå världsrekord i 24-timmarsskidåkning i samband med Årefjällsloppet. På fredag ska de åka 6 timmar rullskidor i Stockholm som en del av förberedelserna.

Erik Wickström och Teemu Virtanen

Teemu Virtanen kommer från Finland för att åka lite rullskidor och för att vi ska kunna diskutera vinterns 24h-event

Det officiella världsrekordet är i 24-timmarsskidåkning är smått otroliga 433 km och innehas av Teemu Virtanen. I vinter kommer han utmanas av Erik Wickström när de två ska göra upp på en 1 km lång slinga på Åresjön. Nu på fredag kommer de att köra i 6 timmar för att känna på lite längre åkning och se hur det fungerar med utrustning, energiintag och allt praktiskt runt omkring.

– Att köra 6 timmar kommer att bli en utmaning för mig som håller en låg träningsdos i övrigt, men det är inte förknippat med någon djup ångest, vilket det kommer att vara att köra i 24 timmar, säger Erik och skrattar.

De båda långloppsåkarna kommer att hålla till på västra sidan av Vallentunasjön, på norra delen av Skålhamravägen, med start vid golfbanan och vändning vid Väsbyvägen. Det är en småkuperad sträcka på cirka 6,5 km som körs fram och tillbaka.

Den tidigare landslagstränaren Christer Skog kommer att ställa upp som serviceman och Ski Classics-fotografen Magnus Östh fotar och filmar. Elpex ställer upp och lånar ut rullskidor (2:or) och Skip bidrar med energi.

Alla som är sugna på lite rullskidåkning mellan klockan 12.00 och 18.00 på fredag är välkomna att åka med delar av tiden.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 6 timmar i Stockholm i morgon

  1. Lars Bern skriver:

    En liten pre-finnkamp?
    Lycka till!

Kommentarsfältet är stängt.