Små trugor i morgon

Jag har startnummer 37 i morgon. Svart dräkt och gult pannband, eller barhuvad.

Jag har startnummer 37 i morgon. Svart dräkt och gult pannband, eller barhuvad. Skidorna bredvid kommer jag inte tävla på i morgon. Inte heller stavarna. Jag har nyligen börjat köra med Madshus nya svarta modell.

Vi åt på Majkens sylta i Lindvallen i torsdags. God mat och dryck och barnvänligt.

Vi åt på Majkens sylta i Lindvallen i torsdags. God mat och dryck och barnvänligt.

Det var varit en trevligt vecka i Sälen med slalom i Lindvallens barnbackar och andra utflykter med familjen. Ida och barnen åkte hem igår, så jag får 1,5 dag på mig att sova ut (en dag åtminstone) och fokusera på Vasaloppet. Det är mycket runtomkring på fredagen och lördagen innan Vasaloppet, så jag hade nog varken varit fysiskt eller psykiskt närvarande med familjen på plats.

Formen känns bra och oavsett hur det går i morgon så känner jag att jag gjorde många saker rätt i februari. Jag har haft min sämsta träningshöst sedan innan jag började skidgymnasiet, men ändå gjorde jag i Skinnarloppet ett av mina bästa lopp på under 5 mil någonsin i slutet av februari. Där visade jag återigen för mig själv att tre veckor med mycket snöträning, mycket grennära träning, större träningsdos generellt och mer återhämtning kan göra stor skillnad.

Z

Z

Skidtest vid Lövnäsvägen
Idag testade Z och jag tre par skidor var, genom att glida jämte varandra vid Lövnäsvägen strax innan Mångsbodarna. De två paren jag kommer att valla upp är ett par med LJ01 slipade i Orsa Grönklitt och ett par med LJ02 slipade hos Jämtlands skidservice. Båda Madhus Redline kallföresskidor, ett par årets modell och ett par förra årets modell.

Tidigare körde jag ofta på stora trugor för att att inte sjunka igenom. Men denna säsong har jag mer och mer uppskattat bra pendel. En stor truga ger trots allt inte samma skjuts framåt i stavtaget. Så i morgon kör jag med Madshus lilla truga, även om det kommer att vara lite löst i spåren. Jag körde på det idag och det funkade OK. Kommer man inte bland de typ 200-300 första kanske en mediumtruga att föredra, men detta är bara spekulationer.

Gustav Niord har jag bara läst om i resultatlistor innan. Kul att se och prata med live.

Gustav Niord har jag bara läst om i resultatlistor innan. Kul att se och prata med live.

Bra service
Min klubb Ulricehamns IF har fixat en enorm service åt oss åkare. De fixar boende, 20 drickastationer, vallning och står med stavar. Stort tack för det! 12 st herrar hade vi som kvalade in i elitledet, jag trot att vi är bäst i Sverige på den fronten. Mora kan möjligtvis utmana.

2014 kom jag 25:a och 2015 kom jag 37:a. Det är mina två bästa Vasaloppsresultat. Mitt mål är topp 50, men på en fantastiskt dag där allt stämmer är topp 25 möjligt. Men då måste ALLT stämma. Allt inom topp 50 skulle jag nog vara mycket nöjd med. Kommer jag en bra bit utanför topp 50 kommer jag nog att vara missnöjd.

Lycka till alla ni som kör i morgon!

När vi drog från Lövnäsvägen strax före kl 11 hade det blivit fullt med folk

När vi drog från Lövnäsvägen strax före kl 11 hade det blivit fullt med folk

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.