Hemma från Idre Fjäll

Soligt de flesta dagar i Idre

Soligt de flesta dagar i Idre

Med två barn i Charioten och två bakom blev det en tuff uppgift hem från Brunnavallens våffelstuga.

Med två barn i Charioten och två bakom blev det en tuff uppgift hem från Brunnavallens våffelstuga.

Igår kom vi hem från Idre Fjäll. En lång bilresa både för vuxna och barn (ca 8 h effektiv körtid), så vi gjorde ett par stopp. Först hos Anna och Harald Opsahl och deras 2-årige Maren i Eidsvoll, sedan hos Per och Helena (som dock var borta på kalas) i Hølen med deras två barn. Att åka genom Norge är mycket mer lämpligt om man bor i Borås. Större och bättre väg. Och kul att vi känner två familjer längs vägen.

Våfflorna vid fädboden mitt i liftsystemet var frasigare än vid Brunnavallens våffelstuga längst Burusjöspåret.

Våfflorna vid fädboden mitt i liftsystemet var frasigare än vid Brunnavallens våffelstuga längst Burusjöspåret.

Det var en härlig vecka i (på?) Idre Fjäll med fokus på slalom för barnen. Vår familj och min far. Syrrans familj skulle ha åkt med, men de åkte på vattkoppor. Istället kom Idas syster Åsa Nilsson ner från Östersund i några dagar. Väldigt trevligt. Hennes två barn är ungefär som våra i ålder, så det var full fart. Astrid grät första kvarten i bilen hem för att hon inte fick åka med Alfons till Östersund. Sedan kom hon in till Ida och mig på natten efter och grät en skvätt för att för att hon tyckte det skulle vara så himla kul att åka slalom med Alfons och längtade tillbaka till Idre.

Tränade bra
Jag åkte två skidpass a ca 1 timme med Charioten med pappa. Kul att kunna åka med honom. Vi var lika när jag hade last. Man håller sällan över 10 km/h med två barn där bak. Bra styrketräning. Jag kör ca 95 procent skejt växel 2 när jag åker med vagn. Ger jämnast gång för både mig och barnen.

Utöver dessa två pass åkte jag även monsterpasset i tisdags, samt sprang 40 min Åsa en dag utan vagn. Det var kul att springa ihop. Vi lade även in maxinsats uppför på 4-5 min. Första gången jag tryckte på i löpningen på länge. Totalt sett en bra träningsvecka på ungefär 7 timmar.

Min far Ulf Wickström fyllde 70 år 21 mars. I onsdags firade vi honom lite extra med trerätters och en Supertoscanare (italienskt rödvin) till huvudrätten. Den hade jaggott italiensk rödvin som jag fått av Göran Dahlén för att jag vallade hans skidor till Västgötaloppet förra året. Tack Göran, den gjorde succé!

Min far Ulf Wickström fyllde 70 år 21 mars. I onsdags firade vi honom lite extra med trerätters och en Supertoscanare (italienskt rödvin) till huvudrätten. Den hade jag fått av Göran Dahlén för att jag vallade hans skidor till Västgötaloppet förra året. Tack Göran, den gjorde succé!

Åsa Nilsson var en mästare på att göra kolbullar

Åsa Nilsson var en mästare på att göra kolbullar

Gjutjärnspanna över öppen eld. Stekt tärnad bacon i mycket olja. På med en smet av vatten och mjöl. Äts som en pannkaka. Kolbulle är det nya svarta!

Gjutjärnspanna över eld. Stekt tärnad bacon i mycket olja. På med en smet av vatten och mjöl. Äts som en pannkaka med lingonsylt. Kolbulle är det nya svarta!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hemma från Idre Fjäll

  1. Ruben skriver:

    Kölbulle-snobbarna (jag är inte en av dom) här hemma i Hälsingland hade aldrig godkänt bacon och olja. Fläsk och ister ska det va.

    • Erik Wickström skriver:

      Tack för input. Misstänkte att det skulle bli invändningar. Ida och jag är pepp på att göra det hemma och då ska vi se till att göra ”rätt”!

Kommentarsfältet är stängt.