Bill Impola-bilder

Det är likadant varje vår. Jag läser om eller pratar med någon elitskidåkare som ska lägga av och jag tänker att jag ska hylla denne på bloggen. Ibland händer det, men ofta blir det inget av det.

Idag gick Bill Impola ut med att han lägger ner elitsatsningen.

Bill Impola i La Diagonela 2015. Foto: Magnus Östh.

Bill Impola i La Diagonela 2015. Foto: Magnus Östh.

Jag känner inte Bill så bra, men vi har pratas vid en massa gånger på träning och tävling samt kört något pass ihop när jag varit i Torsby. Jag lär också intervjuat honom någon gång.

Mitt intryck av Bill är glad, pratvillig och frispråkig. Och träningsvillig. Han var mig veterligen en av de första skidåkarna att för en handfull år sedan träna så långa pass som 4-5 timmar på regelbunden basis. Trots ett gäng topp 10-placeringar i Ski Classics och flera bra resultat i trad blir han nog idrottsligt mest ihågkommen för felkörningen i La Diagonela 2015. Han var i överlägsen ledning när han körde fel strax innan mål.

Mer än så blir det inte om Bill här, men alltid något. Nedan några bilder jag hittade i bloggarkivet när jag sökte på namnet.

Ida hittade Bill Impola i kameran vid Alliansloppet förra året.

Ida hittade Bill Impola i kameran vid Alliansloppet 2010.

Bill Impola hade en fin resa

Bill Impola hade en fin resa i Torsby Ski Festival augusti 2013. Foto: Erik Wickström.

Bill Impola

Bill Impola

Bill Impola, Team Coop

Bill Impola, Team Coop. Torsbytunneln november 2013.

Första raden fr v: Bill Impola, Simen Østensen, Anders Aukland. Andra raden fr v Erik Wickström, Jerry Ahlrin. Där bakom bl a Petter Eilassen, Gustav Eriksson och Anders Mølmen Høst

Första raden fr v: Bill Impola, Simen Østensen, Anders Aukland. Andra raden fr v Erik Wickström, Jerry Ahlrin. Där bakom bl a Petter Eilassen, Gustav Eriksson och Anders Mølmen Høst. Här satt jag i fint sällskap vid Vasaloppet 2015. Foto: Magnus Östh.

Bill Impola kom placeringen efter bror Bob

Bill Impola kom placeringen efter bror Bob. Nordenskiöldsloppet 2016. Foto: Erik Wickström.

Bill Impola verkar ha tagit i

Bill Impola verkar ha tagit i. Årefjällsloppet 2016. Foto: Erik Wickström.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.