Semesterutmaning

Min far och jag tog en avstickare på skaren i Idre. Den höll för både oss och Charioten!

Min far och jag tog en avstickare på skaren i Idre. Den höll för både oss och Charioten!

Ibland hamnar man så här, redaktionsmöte mitt i fjällvandringen. Här sitter jag med laptopen i Grövelsjön i september 2016. Som sagt, för- och nackdelar med att vara egenföretagare.

Ibland hamnar man så här, redaktionsmöte mitt i fjällvandringen med familjen. Här sitter jag med laptopen i Grövelsjön i september 2016. Som sagt, för- och nackdelar med att vara egenföretagare.

Det är verkligen roligt att åka på vintersemester. Att spendera en massa timmar i backen tillsammans med familjen. Samtidigt är det inte helt enkelt som egenföretagare. Jag är aldrig helt ledig. Det brukar bli ungefär 1-2 timmars jobb framför datorn varje dag.

För mig passar det ofta bättre att gå upp tidigt för att ta mina pass istället för att sitta på kvällen. Tre gånger tog jag morgonskiftet förra veckan. Två gånger uppstigning kl 04.30 och en gång uppstigning kl 04.15. Det är ganska styvt att gå upp den tiden när man lägger sig sent.

Man kan tycka vad man vill om det men jag väljer ändå att göra så. Även om det minst sagt är suboptimalt för mig som idrottare att sova få timmar så vill jag undvika att sitta framför en dator när de andra är i backen. Och hur jag än gör har jag svårt att frigöra en hel vecka. Å andra sidan har jag fler semesterveckor per år än en anställd så länge jag får en liten stund vid datamaskinen varje dag.

Det finns många för- och nackdelar med att vara egenföretagare, men jag tycker ändå att fördelarna med att vara egen överväger. Det jobb jag har nu vill jag kunna ha så länge det bara går.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.