5 mil stakning

Det tar sig med träningen. Förra veckan blev det hela 10 timmar och veckan innan dess nästan lika mycket. Denna vecka har också börjat bra med drygt 5 mil ganska flack stakning idag. Se data nedan. Hade hyfsat tryck, 71 procent i maxpuls. Jag körde på Swix-3:or, vilka rullar ungefär som mina Elpex-4:or.

Jag tycker Swix rullskidor (tidigare ProSki) är kvalitativa och håller över tid, men för mig som är van vid att åka på kompositstomme (främst Elpex Evolution) så tycker jag aluminiumstommen blir aningen stötig på grov asfalt och farbara grusvägar, trots mjuka och breda hjul.

Stakning på Swix-3:or

Stakning på Swix-3:or

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till 5 mil stakning

 1. Markus Johansson skriver:

  5mil är ju bra på en måndag! Kan det möjligtvis ha varit dig jag cyklade förbi utanför Vejbystrand? 🙂

 2. Ruben skriver:

  Jag var ute på årets längsta stakpass igår, 2 timmar. 178 i snittpuls, 85% av max, och 189 i maxpuls, 90% av max. Kändes bra fram tills att 20 min återstod, då tappade jag livsgnistan helt och segade mig i mål, med samma höga puls. Är inne på tuffa distanspass, då jag bara tränar 3-5 timmar i veckan, men det vore kanske smart att ta det lite lugnare? Ser att din polarklocka ofta visar på över 30% fettförbränning av kaloriförbrukningen, min klocka visar sällan mer än 3%.

  • Erik Wickström skriver:

   Jag tycker du kan variera långpassen lite, så t ex varannat är hårt och varannat är lugnt. Sedan är det bra om du behåller trycket på slutet, så håll igen aningen i början även på de hårda så det kan bli som tuffast mot slutet. Man vill inte sega sig in sista 20 min, bl a pga att du vill ha en mental positiv effekt. För egen del så har jag tagit det lite lugnt på långpassen nu i vår då jag känner jag vill åter nå min ”normalnivå” efter ett halvår med betydligt mindre träning än vad jag brukar. Inom kort börjar jag med tuffare långpass.

 3. Håkan skriver:

  Gamla ProSki är en finfin skida! Bra och hållbara gafflar och hju. Tyvärr sitter lagren oskyddade så det blir tungrull och lagerbyten lite väl ofta.

Kommentarsfältet är stängt.