Vejbystrand-Torekov på rullskidor

Bjärehalvön i stora Sverige

Bjärehalvön i stora Sverige

Vi åkte direkt ner till Vejbystrand i Skåne efter middagen i Göteborg i lördags. Fint och trevligt som vanligt på Bjärehalvön. Vi bodde i mammas stuga och hon hade även en gammal kompis från USA på besök.

Jag blir lite lätt förbannad på mig själv när jag ska prata och skriva på engelska nuförtiden. Jag tycker jag är så oerhört mycket sämre nu än förr. 2002-2006 bodde jag i USA, men senaste åren har jag underhållit språket dåligt. När man inte ser några filmer eller TV-serier, samt inte träffar speciellt många engelsktalande får man väl skylla sig själv. Men jag gör kontinuerligt skrivjobb på engelska för Visma Ski Classics, så jag försöker i alla fall hålla mig någorlunda flytande.

Igår körde vi hem till Borås via David och Evelina Svaninger med barn i Onsala. Det var som vanligt kul att träffas och roligt att se deras jättefina sommarhus.

Söder om Bjärehalvön ligger Skälderviken, norr om ligger Laholmsbukten

Söder om Bjärehalvön ligger Skälderviken, norr om ligger Laholmsbukten

Kustnära väg
Träningen i helgen blev lite cykling på lördagen och så 2 h 45 min stakning på söndagen, som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Ingen träning på måndagen.

Jag fortsätter att utforska vägarna mellan Vejbystrand och Torekov och nu har jag hittat en rutt som endast går 1,7 km på den mellanstora vägen, resten kustnära. Man behöver åka 3 km grusväg, men bara 500 m av grusvägen är stökig, resten jämn och fin.

Där man inte kan åka längst kusten på rullskidor är mellan Ölövsstrand och Glimminge plantering samt mellan  Glimminge plantering och Rammsjöstrand.

Fikastopp i Torekov
Att lära sig hitta nya vägen är riktigt roligt och nu kan jag många varianter på sträckan Vejbystrand och Torekov på mellan 20 och 26 km. Anledning till att jag letar just åt det hållet är att man kan stanna på fika hos Rickard Bergengren och Marika Sundins stuga i Torekov, vilket jag även gjorde i helgen.

Jag läste nyss på Facebook att den tidigare elitcyklisten och -skidåkare Håkan Löfström köpt stuga i Torekov med sin fästmö Lisa Snihs. Håkan, vars syster fortfarande tävlar på elitnivå, är fortfarande väldigt konditionsstark. Jag tänkte ringa honom i sommar och göra ett försök att hänga med i backarna på Hallandsåsen på något träningspass. För jag misstänker att han tar med cykeln till detta landsvägsparadis.

Vejbystrand-Torekov på rullskidor. Ca 26 km dit, ca 24 km tillbaka.

Vejbystrand-Torekov på rullskidor. Ca 26 km dit, ca 24 km tillbaka. Man kunde åkt en betydligt närmare tillbaka.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.