3 av 5

Den apatiska känslan som infinner sig efter 3 st lite för hårda 8 min-intervaller lite för tidigt på morgonen.

Den apatiska känslan som infinner sig efter 3 st lite för hårda 8 min-intervaller lite för tidigt på morgonen.

Både tisdag och onsdag blev träningsfria dagar för mig, faktiskt delvis pga mina allergiska besvär, som jag tyvärr tycker blir värre med åren snarare än tvärtom. Jag har aldrig testat mig, men det jag reagerar på är bl a pollen, gräs, hästar, hundar, katter, valnötter, hasselnötter, rädisor, äpplen och päron. Sedan nyser jag något förskräckligt när jag skalar potatis och morötter, vilket i och för sig kan vara en fördel.

Jag gick upp tidigt idag för att dra lite SkiErg innan dagislämning. Målet var att köra ett av mina många favoritpass på SkiErg, som ser ut så här:

 • 5 min lugn uppvärmning med lite högre fart på slutet
 • 5 st 8 min-intervaller med 2 min vila på motstånd 10.
  • 1:a i 1.48.0-fart
  • 2:a i 1.47.5-fart
  • 3:e i 1.47.0-fart
  • 4:e i 1.46.5-fart
  • 5e i 1.46.0-fart
 • 5 min lugn nedvarning med några styrkeövningar
3 st progressiva 8 min-intervaller på SkiErg med 2 min vila på motstånd 10. Hoppas klara åtminstone 4 st nästa gång.

3 st progressiva 8 min-intervaller på SkiErg med 2 min vila på motstånd 10. Hoppas klara åtminstone 4 st nästa gång.

Trots 5-10 st försök har jag bara klarat serien en gång. Idag klarade jag 3 st, men jag hade en bit över 90 procent i slutet av den intervallen och kände att det skulle bli svårt med 5 st. Möjligtvis hade jag fixat en 4:e om jag hade maxat, men det hade jag inte lust med.

Som referens är mitt pers på 5000 m (nya maskinen PM5, väggfast) 17.24 min, alltså i snitt 1.44.4 min/500 m. I fall någon skulle bli sugen på att genomföra passet.

”Sommarfest”
Astrid ville cykla till dagis idag igen. Det har blivit ca 1-2 gånger i veckan senaste månaden. Det går fint med lite knuffar i ryggen i uppförsbackarna. Dagen till ära var det ihållande regn och Astrid ville bestämt cykla i fleecetröja istället för regnjacka. Jag valde att inte ta diskussionen. Det blev lite blött, men det gick bra ändå.

I eftermiddag är det ”sommarfest” på dagis, vilket är som en avslutning, även om det inte är nu som dagis stänger. I morgon är det sedan sista dagen på dagis för Astrid och Maj deras ”sommarlov”.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 3 av 5

 1. Simen skriver:

  Prøv 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 min med 1 min hvile med følgende fart pr drag: 1.50-1.49-1.48-1.47-1.46-1.45-1.44-1.43-1.42-.41:)

Kommentarsfältet är stängt.