Stugan i Aplared såld

I vår har vi inte varit i stugan i Aplared någonting. Det beror helt enkelt på att vi har sålt den.

De tre främsta i förra årets Midsommarjogg (4 km terräng). Martin Josefsson (3:a), jag (1:a) och Mattias Nilsson (2:a). Detta inledde vårt kalas med 30 gäster i stugan. I år blir det en mycket mindre och mycket lugnare tillställning.

De tre främsta i Midsommarjoggen (4 km terräng) 2012. Martin Josefsson (3:a), jag (1:a) och Mattias Nilsson (2:a). Detta inledde vårt kalas med 30 gäster i stugan. 

Det kan låta som ett västvärldsproblem, men det var ett svårt beslut och en jobbig period för Ida och mig. Det är en sjötomt vid sjön Såken i Aplared, 2 km från Idas föräldrars gård och bara några hundra meter från Idas föräldrars stuga.

Anledningarna är flera, bl a för att vi istället ofta var hos Idas föräldrar när vi väl var i Aplared och för att vi gillar att vara i Skåne på sommaren. Samtidigt så var stugan inte i så bra skick och även om vi fick jättemycket och jättebra hjälp av svärfar (stort tack!) fanns det lite för mycket att göra. Vi har en del pill med huset i stan och och jag har dessutom tummen mitt i handen. Stugan blev lite av ett dåligt samvete, även om det var härligt när vi väl var där ute och inte fixade med någonting.

Tomten är fantastisk och stället har en enorm potential. Vi valde att sälja den privat. Både Ida och jag kände för att sälja den till någon vi kände och som vi visste skulle göra något bra av stugan och tomten. Istället för att maximera köpeskillingen. Jag hade en del ”visningar” och efter ett tag hittade vi de perfekta köparna, en barnfamilj där även pappans föräldrar står som ägare. De älskar stället och känner även skidfamiljen Westberg som bor mindre än 1 km bort sjövägen.

Trots att det var ett väldigt, väldigt svårt beslut har Ida och jag inte ångrat oss en sekund, vilket känns skönt. Drömmen nu är att köpa en egen sommarstuga i Vejbystrand, men tyvärr är priserna där nere ganska styva. På sikt kanske.

Kvällssol på baksidan. Sjön Såken blir bra för simträning i öppet vatten i sommar.

Utsikt över Såken från baksidan.

Ida till höger med hemmavirkad klänning. Med sina småsystrar Åsa Pettersson och Erika Lundgren.

Midsommarfest för ett antal år sedan. Ida till höger med hemmavirkad klänning. Med sina småsystrar Åsa Pettersson (nu Nilsson) och Erika Lundgren.

Stranden/hamnen i stugan

Stranden/hamnen i stugan, med båt, SUP och kanot

Stugan, lillstugan och båthuset har överlevt vintern hittills. Bryggan har dock frusit sönder.

Stugan, lillstugan och båthuset. En gång var vi där och isfiskade.

Olle Häggdahl och jag flexar framför kameran efter en tur runt Såken med efterföljande dopp förra sommaren

Olle Häggdahl och jag flexar framför kameran efter en tur runt Såken (väldigt fin löpled) med efterföljande dopp för några år sedan

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.