Fortsatt bra med träning och 6,5 veckors semester

Idag jobbar min sista dag innan knapp 7 veckors semester. Det är en lång ledighet. För mig betyder semester ungefär en timmes jobb per dag i snitt. Det finns för- och nackdelar med det. Men det ska i alla fall bli skönt med ledighet. Efter en väldigt arbetsintensiv period september-april känns det dock redan som jag haft semester ett par månader, eftersom jag haft det betydligt lugnare på jobbet.

Vasa swimtrainer, köpt begagnad av Jonas Colting. Som en Bråsterk. Det börjar bli trångt i atletklubben, så jag har bestämt mig för att skänka bort/sälja billigt en del utrustning. Hör av dig om du är intresserad.

Vasa swimtrainer, köpt begagnad av Jonas Colting. Som en Bråsterk. Det börjar bli trångt i atletklubben, så jag har bestämt mig för att skänka bort/sälja billigt en del styrkeutrustning. Hör av dig om du är intresserad.

I sommar ska vi bland annat göra en resa med två dagar i Norge hos Anna och Harald, fyra dagar i Grövelsjön och två dagar i Grängesberg hos David och Sara. Och så ska vi vara hemma i Borås en del och i Vejbystrand i några veckor.

Snart 21 mil på cykel
Jag är inne på femte veckan med bra träning. I fyra veckor i rad har jag tränat ungefär 10 timmar per vecka, vilket jag är riktigt nöjd med. Och denna vecka kanske blir något liknande. Jag känner hur formkurvan stigit för varje vecka, vilket är motiverande.

I sommar blir det fortsatt en blandning av klassiskt, skejt, styrka, SkiErg, cykling och även löpning igen. Foten börjar successivt bli bättre och jag har testat att jogga lätt några gånger och det verkar funka.

Någon gång i sommar ska jag för tionde året i rad köra den traditionella 21-mila-turen på cykel. Får se var den blir i år. Om jag kan löpträna bra igen inom kort blir nog det sista cykelpasset för året.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 svar på Fortsatt bra med träning och 6,5 veckors semester

 1. Marcus skriver:

  Vilken sorts utrustning är det och vad tänker du dig i pengar?

  • Erik Wickström skriver:

   Förutom simbänken så är det hantlar, kettlebells, en bänkpress (utan bänk) och medicinboll. Pris ca en femtedel av vad det kostar nytt.

 2. slaentbjorn skriver:

  Hej!
  När träningsdagboken inte visar tillräckligt många timmar skyller jag på dagboken. Är därför intresserad av att prova något nytt. Kör du någon webbaserad variant eller är det excel/papper å penna som gäller?

  • Erik Wickström skriver:

   Jag själv har kört Funbeat och även de jag coachar kör det. Funbeat har sina begränsningar, men på det hela en bra och kostnadsfri tjänst. Många andra har det också.

Kommentarer är stängda.