Räckte inte till på 5000 m SkiErg

Åsa Nilsson (tidigare Pettersson)

Åsa Nilsson (tidigare Pettersson)

Så var midsommarhelgen över för denna gång. Det blev en trevlig familjär tillställning. Idas två systrar med familjer var i Borås så vi hängde mest i Aplared hos Idas föräldrar.

Ida gjorde sju midsommarkransar, varav sex är på mitt huvud när denna bilden togs

Ida gjorde sju midsommarkransar, varav sex är på mitt huvud när denna bilden togs

Jag fick även till en cykeltur på knappt 6 mil med Åsa. För att få lite extra träning tog jag min citybike/hybridcykel istället för racern. Den var lite dåligt pumpad också, så jag fick ligga på hyfsat hela vägen för att hänga med så vi kunde åka sida vid sida. Drygt 29 km/h höll vi i snitt.

Styrkeövningar på långpass
En av dagarna åkte jag rullskidor ut till Aplared via ett par varv på Kransmossens 4,85 km långa rullskidbana (som jag sällan åker på nuförtiden, främst pga att den ligger på andra sidan stan). Passet var på 1 h 45 min och en gång var 5:e minut lade jag in 1 min med styrkeövningen diagonalstakning/smirredrag. Ett bra sätt att krydda att relativt lugnt långpass tycker jag.

Styrkeövningar tog mer än jag trodde. För när jag gick upp före de andra i familjen och skulle göra stordåd på SkiErgen på morgonen efter (innan frukost) kände jag från första drag på testet att jag inte hade det. Musklerna var trötta. Jag körde på motstånd 10 och det var tungt. Tiden blev till slut 17.44 min. Årsbästa och 20 s från personbästa. Helt ok, men jag hade räknat med mer eftersom jag känt mig i bra slag senaste tiden.

Nu har jag tränat fem veckor med ca 9-11 timmars träning varje vecka. Det motsvarar en väldigt lugn period för mina konkurrenter, men med mina mått mätt är det superbra. Jag är tveksam till om jag haft så bra kontinuitet i mängden sedan jag blev pappa. Kul också att formen hänger med.

5000 m SkiErg på 17.44 min. Väggfast nya modellen. Motstånd 10.

5000 m SkiErg på 17.44 min. Väggfast nya modellen. Motstånd 10.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Räckte inte till på 5000 m SkiErg

  1. Anna vik skriver:

    Fortsätt så !! Gärna några fler timmar med så kommer du uträtta stordåd i vinter .

Kommentarsfältet är stängt.