BikeErg, Johaug, 2 h sömn och begravning

Jag, Danny Slakey och Jerred i centrala Borås

Jag, Danny Slakey och Jerred i centrala Borås

Danny och Jerred kom i fredags kväll. Igår morse åkte de vidare. Det var några väldigt trevliga och roliga dagar. Jag har inte sett Danny på 11 år och vi hörs sällan på mejl. Samtidigt ser jag honom som en mycket nära vän. Vi pluggade ihop i 4 år och var lika länge på samma löplag. Under 1 år bodde vi ihop.

Eftersom jag tillhör den nostalgiska typen bar jag enbart tröjor från Alaskatiden under helgen och varje kväll kollade vi i mina fotoalbum från tiden 2002-2006.

Jag ansträngde mig som värd och det kändes som de verkligen uppskattade vistelsen. Ida och jag har bott hos många amerikanska vänner när vi varit där och de är alltid otroligt gästvänliga. Det känns kul att bjuda tillbaka, även om vi inte varit hemma hos just Danny.

Ida och jag vill åka tillbaka till Alaska och övriga USA någon dag, men vi vill vänta till barnen blir större.

BikeErg från Concept.

BikeErg från Concept.

BikeErg
Inom kort kommer Concept med sin BikeErg. Man känner igen utseendet från Concepts roddmaskiner och stakmaskiner.

Jag cyklar inte speciellt mycket på min Monark 828 hemma i källaren, men det känns som ett hemmagym med självaktning ska ha en stationär cykel. Det jag inte gillar med den Monarken är att den är lite analog när det kommer till att mäta watt. Man är ganska bunden till att köra på ett visst watttal. Det är t ex svårt att maxa 5000 m med lite olika hastigheter under resans gång och sedan se resultatet och få det sparat.

Känslan i motståndet är däremot härligt i Monarken. Jag har ingen aning om BikeErg kan matcha det.

Så här ser mitt skrivbord ut när jag gör bokföring. Det är inte min favoritsyssla. Jag tycker bättre om att hålla på med mina verkliga verksamheter.

Så här ser mitt skrivbord ut när jag gör bokföring. Det är inte min favoritsyssla. Jag tycker bättre om att hålla på med mina verkliga verksamheter.

Kort nattsömn
Just nu sitter jag i bilen på väg hem från Lund. Idas ena farbror har gått bort och det var en fin begravning.

Eftersom jag var ledig med Danny och Jerred i måndags och för att vi var i Lund idag körde det ihop sig lite på jobbet. Dessutom var lite familjekalas hos min syster igår med anledning av hennes 38-årsdag. För att få ordning på saker och ting gick jag och lade mig kl 01.30 och gick upp kl 03.30. Det var lite tufft och gå upp när klockan ringde, men det gick förvånansvärt bra. En natt funkar att sova 2 h, men jag avskyr att sova för lite flera nätter i rad.

Tackade nej till Johauag-kommentar
P4 Sjuhärad ringde igår och undrade om jag ville kommentera Johaug-domen i radio. För första gången tackade jag nej till att medverka. Jag älskar att debattera och pratar gärna om dopning med mina vänner, men offentligt tycker jag det är svårt. Det gäller verkligen att hålla tungan rätt i mun. Jag kände inte att jag ville lägga energi på det. Man kan också säga att jag var feg.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.