Bredaredsrundan med Erik Thiberg

I fredags var jag på killmiddag (vi spelade f ö padel innan, tredje gången för mig) och igår hade vi ett par familjer över på middag. Och på dagarna lek med kompisar. Skönt med en helg utan varken tävlingar eller jobb. Det är sällan jag har en helt ledig helg på hösten och vintern.

Idag åkte Erik Thiberg och jag Bredaredsrundan inkl Sjöhagen med start kl 07.30. Perfekt starttid enligt mig. Man hinner sova ut och samtidigt tar träningen inte upp hela förmiddagen.

Jag gick via fårhagen ned till Sjömarkens fotbollsplaner med fyra barn idag medan Ida tog en promenad. Mina innerskruvade frisparkar håller fortfarande någorlunda måttet.

Jag gick via fårhagen ned till Sjömarkens fotbollsplaner med fyra barn idag medan Ida tog en promenad. Mina innerskruvade frisparkar håller fortfarande någorlunda måttet.

Jag körde på Swenor-4:or och Erik lite lättare. 8 grader vid starten och fuktig vägbana. Det blev ganska jämnt mellan oss.

Lyckad fint
Erik ledde med 2-0 i skyltspurtar med två kvar. Jag trodde jag skulle vara chanslös i Backabo-spurten eftersom den kommer precis efter en nedförsbacke (han har bättre rull). Men jag lurade honom och sade ”titta där” och pekade snett bakåt. Han tittade bakåt och exakt då satte jag igång spurten och lyckades hålla under. Jag knep även Sandaredsspurten så det slutade 2-2.

Överlag blev det ett ganska jobbigt pass:

  • 1 h 54 min
  • 32,5 km
  • 17,1 km/h i snitt
  • 315 meters stigning
  • Snittpuls 138 (73 procent av max)

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.