Skidspår i Borås

Astrid och Maj med stjärtlappar på konstsnöhögarna på Hestra

Astrid och Maj med stjärtlappar på konstsnöhögarna på Hestra

Maj premiäråker för vintern

Maj premiäråker för vintern

Fikapaus vid Hestras konsnöhögar

Fikapaus vid Hestras konsnöhögar

Sedan i torsdags är alla tre konstsnöanläggningar i Borås öppna, med spår på 0,7-1,7 km.

I måndags var Ida, jag och barnen i högarna och lekte innan spåren var klara. Vi åkte stjärtlapp, åkte skidor och fikade. Astrid gillar att skejta, medan Maj håller sig till klassiskt. Astrid kör någon form av växel 1 i skejt i alla farter. Jag pratar aldrig om skidteknik med henne. Hon får härma. Är hon mer intresserad får hon fråga.

I tisdags bestämde jag att vi skulle avbryta träningen för de minsta 15 min tidigare för att de skulle få tid att leka i snöhögarna. Jag tror det är bra om de lär sig att förknippa Hestrastugan med roliga grejer och att leka på snöhögar är t o m roliga än kull-lekar och jaga föräldrar-stafetter.

I tisdags bestämde jag att vi skulle avbryta träningen för de minsta 15 min tidigare för att de skulle få tid att leka i snöhögarna. Jag tror det är bra om de lär sig att förknippa Hestrastugan med roliga grejer och att leka på snöhögar är t o m roligare än kull-lekar och jaga föräldrar-stafetter.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.