Pulsmätning vid handleden på Polar Vantage V

Pulskurva med Polar Vantage V. Handledsmätning. Normalt sittande första 35 min, sedan drog jag åt spännet rejält.

Pulskurva med Polar Vantage V. Handledsmätning. Normalt sittande första 35 min, sedan drog jag åt spännet rejält.

Igår åkte jag lugnt klassiskt på pälsskidor i 42 min och idag lugnt samma typ av skidor i 1 h 45 min. Om några dagar kan jag nog ta i lite mer igen. Trist att det skulle komma halsont nu på jullovet då jag har gått om tid till att träna.

Handledsmätningen på Polar Vantage V funkar bättre än andra modeller jag prövat. Vid ett löppass nyligen fick jag rimliga värden, men vid ett SkiErg-pass för ett tag sedan tyckte jag den visade 10-20 slag för lågt stora delar av passet (jag har tränat med pulsklocka i 20 år så jag anser mig ha ganska bra koll på min hjärtfrekvens vid träning).

Idag körde första 35 min med klockan på som jag tycker om att bära en klocka, men som inte funkar med handledsmätning. Då måste man nämligen spänna åt bandet hårdare. Det syns tydligt i grafen att värdena är mer rimliga efter 35 min.

Idag åkte jag med bl a Erik Thiberg, Jonas Sörensson, Z och Emelie Öhrstig.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Pulsmätning vid handleden på Polar Vantage V

 1. Stakistikern skriver:

  Med tanke på höjdkuvans periodicitet så korrelerar pulsen otroligt dåligt. Det finns stänk av perioder i pulsen men otroligt dåligt kvalitet även på denna handledsmätning. Kör med pulsband.

 2. Tobias skriver:

  Hur bra OHR fungerar verkar variera mycket från person till person. Jag har en Vantage M och för mig fungerar den tillfredsställande givet mina förväntningar och användningsområde.

  Jag kör t.ex mycket 4×4 – intervaller på spinningcykel och då tycker jag den fungerar tillräckligt bra. Här är ett exempelpass:

  Jag vet inte vad min riktiga maxpuls är så jag kan inte uttala mig om kurvans eventuella förskjutning i höjdled. Men eftersom jag egentligen bara är intresserad av pulszonerna spelar det ingen roll, utan jag konfigurerar min maxpuls efter de högsta värden som klockan mätt upp under hög belastning (de värsta peakarna plockar jag dock bort).

  • Erik Wickström skriver:

   Tack för input. Snygg kurva. Min upplevelse hittills är att det är lite svajigt. Vissa pass funkar det bra och andra sämre. Trots att man spänt handremmen rejält.

   • Stakistikern skriver:

    På en cykel är armen still och mätningen funkar bra. Vid stakning så svajar både armen, klockan och dessutom blodflödet i handleden i takt med stakningen så räkna inte med att det kommer funka att mäta puls i armen vid stakning.

   • Erik Wickström skriver:

    Kanske är det en anledning till att cykling och löpning verkar funka bättre för handledsmätning än skidåkning och SkiErg.

 3. Stakistikern skriver:

  Glömde nämna att ljuset också svajar. För mycket störkällor med dagens teknik.

Kommentarer är stängda.