Stockholm Rollerski i bilder

DSC_0066

…med den bästa handremmen: Swix SR94 från 1999. Finns tyvärr ej i handeln längre

Bokmärk permalänk.

7 kommentarer till DSC_0066

 1. Håkan skriver:

  Hej,
  En sen kommentar men hoppas du kan se den ändå. Jo jag har sett dig skryta över Swix SR94 kontrollrem. För några år sedan hittade jag ett par Swix CT2 med såna remmar på loppis. Jag tyckte remmarna var fruktansvärt dåliga, sämre än en gammaldags fångrem. Jag fick knipa om handtaget hela tiden. De hamnade i en låda.

  Men den store bloggaren Erik Wickströms vittnesmål om dem låg ändå kvar och gnagde. Så nu tog jag fram dom. Ska de verkligen var så dåliga. Så jag ändrade placeringen av stropparna genom handtaget. När jag köpte stavarna var remmarna monterade så att båda nylonbanden låg i handflatan och gummibandet med knäppstängningen låg på handens ovansida, över tumvecket. Så jag ändrade. Jag lade remmen med kardborreluddet i handflatan, den andra (den där det står SR94) på ovansidan, över tumvecket, och då hamnade gummandet lite åt sidan, mer över ringfingret. Voila! Nu var det ju en riktigt bra rem som gjorde att jag inte alls behövde knipa om handtaget och som jag kunde justera till mitt favoritläge där lite mer av dragkraften ligger på handens ovansida. Jag har remmar som jag tycker är lite bättre men den är klart bra nu.

  Men vad skådar jag. På bilden här ovanför från rullskid-SM så har alltså en åkare remmen monterad på det där sättet som gjorde att jag tyckte att den var värdelös, alltså med båda nylonremmarna i handflatan och gummibandet över tumvecket.

  Vad säger du som är en konnässör av SR94. Hur ska den–egentligen–vara monterad? Är det som nu är rätt för mig fel eller är det rätt enligt ursprungstanken med remmen?

  Ursäkta ett långt och lite nördig kommentar.

 2. Håkan skriver:

  Hej. Här får du se:


  Om den andra konfigurationen är är världens bästa så vet jag inte vilka överdrifter man ska använda om den här. Det kan kännas lite knöligt vid handleden innan man fåt till det. Men sen är det bara att hänga i remmen och köra. Ingen känsla av att tappa staven som jag upplevde vid den förra. Den är bara omslutande, bergfast och bra.

  • Erik Wickström skriver:

   De två nedre bilderna är fel konfiguration

   • Håkan skriver:

    Alla tre är från samma konfiguration. En rem i handflatan, en plus gummistroppen på ovansidan. Så det är alltså fel, som jag misstänkte. Men om du säger att jag har fel så vill jag inte ha rätt, som i den där irriterande låten som brukar gå på radion. För mig är denna konfigutration klasser bättre. Skitrem –> superrem 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.