Träningen ger effekt!

Robert Malmgren och Daniel Abrahamsson efter en tur till Ulricehamn. FÖR ATT HÄMTA VÅR NYA BIL, EN V70 FRÅN 2007!!! Det känns underbart att ha ett alternativ till den franska skitbilen. Pappa köpte ny bil i Ulricehamn, därav den märkliga leveransen.

Robert Malmgren och Daniel Abrahamsson efter en tur till Ulricehamn. FÖR ATT HÄMTA VÅR NYA BIL, EN V70 FRÅN 2007, min fars gamla!!! Det känns underbart att ha ett alternativ till den franska skitbilen. Pappa köpte ny bil i Ulricehamn, därav den märkliga leveransen.

Härligt att inviga sin nya bil med att lägga ett gäng skitiga rullskidor där bak

Härligt att inviga sin nya bil med att lägga ett gäng skitiga rullskidor där bak. Det här kommer Martin Josefsson inte att gilla.

Sedan jag hade årets sista stora deadline för en dryg vecka sedan har det blivit succé på träningsfronten. Från att ha stressat ihjäl mig, tränat dåligt och sovit lite har jag nu istället kunna slappna av mer, umgåtts mer med familjen, samt haft vänner hemma eller blivit bortbjuden på middag typ varannan dag. Och så har jag tränat mer och bättre!

Per Forsberg

Per Forsberg klämde 100 m SkiErg på 18.0 s

På bara tio dagar med återhämtning känner jag att den usla oktoberformen är som bortblåst. Förra veckan tränade jag hela 12 timmar, vilket är mycket med mina mått mätt. Och den här veckan lär hamna på ca 14 timmar. Även i fall jag faktiskt har tid att träna mer nu försöker jag ta det lite piano för att försöka hålla mig frisk. Jag kommer även dra ned lite på de riktigt stenhårda passen. Jag kan ta ut mig hur mycket jag vill i de flesta träningsformer. Det ger bra träningseffekt, men sänker också immunförsvaret tillfälligt. Därför kommer jag försöka köra lite längre och ”lugnare” intervaller oftare framöver.

Denna vecka har hittills varit fantastiskt bra ur träningssynpunkt och jag känner verkligen hur överkroppsstyrkan har förbättrats avsevärt bara på tio dagar.

Veckans träning:
Måndag:
– 30 min gym i vår källare med Marcus Wadell + 2 st 5000 m-intervaller på SkiErg med 3 min vila. 19.09 och 18.49 min. Motstånd 10. 5 min uppvärmning, 2 min nedvarvning.
– 3000 m löpning test. 9.35 min (3.15-3.15-3.05). 10 min uppvärmning, 10 min nedvarvning. Välidigt ovant att springa fort, men nöjd.
Tisdag:
– 2:35 h stakning på Elpex-3:or, snitt 18,3 km/h. Till Ulricehamn för att hämta nya bilen med Daniel Abrahamsson (4:or/2:or) och Robert Malmgren (2:or). Ett A2-drag på 1 h i slutet, som nog snarare blev A3 sista kvarten när Robban satte fart. Daniel flög av. Skitbra långloppspass i regnet.
Onsdag:
– 2 h stakning på 4:or. Bredaredrundan med skarv med Robban. Snitt 16,1 km/h.
Torsdag:
– 1,5 h löpning med Per Forsberg och Johan Kask + 35 min styrka i vår källare med Martin Josefsson. Kände mig stark.
– Klassiska intervaller på Elpex-4:or i Tullenbacken med Per Löwendahl. 8 st med snitt 3.11 min (ca 2,5 min vila). Totalt 1:10 h för hela passet. Bra tider för väderleken, kände mig stark.

Johan Kask kom från Örebro och drog till med 17.8 s på 100 m SkiErg

Johan Kask kom från Örebro och drog till med 17.8 s på 100 m SkiErg

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.