Nyår hos vänner i Norge

Harald Aas och jag som VIP-gäster vid Dolomitenlauf 2010.

Harald Aas och jag som VIP-gäster vid Dolomitenlauf 2010 (då i långloppsvärldscupen FIS Marathon Cup). Det var precis när jag hade börjat åka skidor igen och skejtade in på en 30:e-plats som skidande reporter. Utrustningen då var ett hopplock som bland annat bestod av en enkel modell kombipjäxor. Det var en rolig och tokig helg på många sätt.

Nu är det en dryg vecka sedan jag stod på ett par längdskidor. Det är ingen optimal säsongsuppladdning, men man kan inte få allt här i världen. Jag har ju trots allt med mina 14 par en av Sveriges största privata samlingar av rullskidor.

Jag hade först tänkt att tävla i Axa Ski Marathon i Orsa 29 december och eventuellt stannat där på läger, men det kändes inte så schysst mot Ida att vårt nyårsfirande blir att jag tävlar och tränar och hon tittar på och är själv med Astrid. Så istället styr vi kosan mot våra goda vänner Anna och Harald som bor i Eidsvoll, ca en timme med bil norr om Olso. Där finns inte heller någon snö, så för att jag ska få lite ordning på min skidabstinens åker vi via Sjusjøen och stannar där två nätter på ett lägenhetshotell.

Det känns bra. Då får jag några skidmil och sedan kan jag utmana Harald (som vunnit UltraBirken) i löpning uppför Mistberget (Tore Ruud Hofstad har en bra tid där) och dra i hans nya SkiErg resten av dagarna. Hur som helst ska det bli väldigt roligt att få träffa Anna och Harald!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 svar på Nyår hos vänner i Norge

  1. Joakim skriver:

    Annars så är det ju en tävling på Sjusjøen som kan passa dig: http://www.brottum-il.no/romjulsrennet/

  2. Erik Wickström skriver:

    Tack! Jag hörde faktiskt någon ropa Erik där!

Kommentarer är stängda.