SUPa är bra

Jag prövade två olika brädor och fyra olika paddlar. Ett "bad" blev det på en dryg timme.

Jag prövade två olika brädor och tre olika paddlar. Ett ”bad” blev det på en dryg timme.

Magnus Lindstedt, Sveriges Mr. SUP

Magnus Lindstedt, Sveriges Mr. SUP

En av de bästa sakerna med journalistyrket är att man får testa prylar och aktiviteter. Jag uppskattar verkligen att lära mig (och snöa in på) nya saker. Idag kom självaste SM-guldmedaljören Magnus Lindstedt på besök. Vi drog ut på Hälasjön för en timmes lektion i SUP (Stand Up Paddling).

SUP var växt explosionsartat i Sverige som motionsform de senaste åren. Sedan ungefär tio år tillbaka tävlar man också, bland annat i sprint (ungefär samma format och arbetstid som längdskidåkning) och distans (ca 10 km, vilket tar en bit under timmen beroende på ”före”).

Som syns på filmen nedan som påminner SUP mycket om stakåkning. Det hade vi en lång, intressant, trevlig och intrikat diskussion om. Mer om detta i en framtida artikel.

Min teknik är ännu inte lika bra som den på filmen, men det var riktigt roligt och jag fick fint beröm av Magnus. Tur att man har nytta av alla timmar på snowboard, skateboard, telemark, slalomskidor och enhjuling. Men framförallt tror jag vi skidåkare har en stor fördel eftersom vi är vana vid att hålla balansen på fötterna när de är parallella och pekar framåt.

Läs mer om SUP inom Magnus projekt med skidåkare, Crosswater.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.