Sverigesimmet flyter på för Colting

Jonas Colting hoppade den 6 juli i vattnet i Stockholm för att på sex veckor simma de ca 600 km från Stockholm till Göteborg via bl a Göta kanal, Vättern och Vänern. Projektet kallas Sverigesimmet. Han har verkligen laddat inför det här och varje gång vi har träffats under våren (typ ett par gånger i veckan) har han uttryckt sin skräckblandade förtjusning. Det känns som Jonas för en gångs skull varit nervös på allvar. Sverigesimmet_logo_blå_webb1-169x300

Och det med all rätt. Det är ingen dålig utmaning han ger sig på. Att snitta ungefär 1,5 mil simning per dag i sex veckor är mycket. Särskilt i de partier med höga vågor och kallt vatten. Det är betydligt tuffare än att cykla motsvarade tid per dag. Igår på dag 9 fick han faktiskt korta ned simningen pga 8-13 m/s och höga vågor. Nya tag idag!

SMS ett bidrag till rent vatten
Jonas har tjatat på mig att simma med en sträcka och det skulle vara jätteroligt. Så länge inget oförutsett inträffar kommer jag att simma med åtminstone en del av en sträcka i augusti när han närmar sig Borås. Målet med Jonas simtur är att samla in 600 000 kr (1 kr per meter) till WaterAid och deras arbete för rent vatten och sanitet i tredje världen. Man kan donera en slant via SMS 72980 med texten ”svesim100” eller ”svesim200” (100 eller 200 kr). Man kan också donera pengar via insamlingssidan på Better Now.

Jonas blogg
Jonas Facebook
Jonas Twitter
Jonas Instagram

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Simning, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Sverigesimmet flyter på för Colting

  1. ekopost2015 skriver:

    Reblogga detta på Klassiker 2015.

Kommentarer är stängda.