Rasmus visade fin form

20140722-114355-42235464.jpgDet blev en fin och varm morgon i Torsby. Bill Impola valde att spara sig inför det stundande lägret med Team Coop i just Torsby, så Rasmus Blom och jag fick klara oss på egen hand.

Först körde vi lugnt ut till Fensbol och sedan lite högre fart tillbaks. Efter det tio flacka impulser, en per varv runt fotbollsplanen. Rasmus är snabb som blixten och har enligt egen utsago ställt av självaste Daniel Richardsson på 50 meter rullskidsstakning. Mitt betyg var ”Du är faktiskt inte sämre än Lars Ljung”. Rasmus är bra på komplimanger. Inför sista impulsen sade han han att om jag skulle vinna den så skulle jag få skriva på bloggen att jag hade vunnit alla. Trots en grov tjuvstart utklassade Rasmus mig även på sista.

Som avslutning på det ca 2 h långa passet maxade vi på min begäran ett varv på Torsbys rullskidbana. Jag stakning på Proski-3:or, han klassiskt på Swenor-3:or (hans marginellt snabbare). Jag fick 10.14 min på det 3.94 km långa varvet, vilket är 23.1 km/h i snitt. Det var jag nöjd med, men Rasmus visade fin form och kom fram 25 s före mig. Jättetrevligt och bra pass!

Nu sitter i bilen mot Sälen, snart passerar vi dansbands- och Skinnarloppsorten Malung.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.