Norrbärke skimaraton 2015

Idag avgjordes inofficiella Norrbärke skimaraton i Mora. På startlinjen stod Rikard Tynell, Joakim Engström, Oscar Bergström och jag. 3 varv på konstsnöspåret Hemus/Vasaloppsspåret, totalt ca 25 km.

Jag hade en dag i toppformens tecken och efter lite växeldragning första varvet tryckte jag på från Hemus mot Auklandsbron andra varvet. Rikard och Oscar flög, men Jocke bet sig kvar. På sista varvet lyckades jag skicka av honom också. I mål var Jocke ca 40 s bakom och Rikard och Oscar ca 2-3 min bakom. Det kändes otroligt bra och jag kunde exempelvis ligga på A3+ vid flackstakning typ 10 min i streck. Snittpulsen blev 87 procent och snitthastigheten 21.4 km/h.

Detta var ett träningsrace och inget annat. Träningsskidor och ingen formtoppning. Jag tyckte dock vi hade hyfsat lika glid så jag tar det som ett bra formbesked. Man ska dock komma ihåg att min form är jämnbra året runt, medan de andra är nedtränade för tillfället för en toppform senare. Exempelvis körde Rikard 20 h förra veckan mot mina 7 h.

2015/01/img_1274.jpg

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

5 svar på Norrbärke skimaraton 2015

  1. Niklas skriver:

    Det riktiga inofficiella gick i Smedjebacken. Vi var 20st hugade motionärer som åkte ett antal varv på Hagvallens utmärkta konstsnöspår. Ok, elitklassen kördes i hemus medan motionsklassen gick på hemmaplan 🙂

  2. Pingback: Nytt träningslånglopp | Erik Wickström – Konditionskonnässör

  3. Pingback: Grotfallsrundan 2015 | Erik Wickström – Konditionskonnässör

  4. Pingback: Träningsdagbok Orsa förra veckan | Erik Wickström – Konditionskonnässör

Kommentarer är stängda.