Hestras konstsnöspår och Stråkenloppet

Hestrastugan i Ekås. Notera att de har pistmaskin.

Hestrastugan i Ekås. Notera att de har pistmaskin.

Snökanonerna på Hestra gick i två minusgrader

Snökanonerna på Hestra gick i två minusgrader

Hestra IF är min moderklubb och här tävlade jag fram till och med alla juniorår.

Hestra IF är min moderklubb och här tävlade jag fram till och med alla juniorår.

Jag åkte på Hestra IF:s konstsnöspår igår. Borås kommun har inte mindre än tre konstsnöspår, vilket jag är lite kluvet inställd till. I början var jag starkt negativ till att alla resurser inte lades på Borås skidstadion, men idag kan jag i större utsträckning se behovet av mer än en anläggning. Bland annat för att glesa ur lite på kvällar och helger då det kan vara trångt i spåret, samt för att skidungdomar ska ha närmare till sin träning.

2012 vann jag Stråkenloppet. 2013 och 2014 Marcus Johansson. Så det vore trevligt om UIF kunde vinna en fjärde raka. Vi mönstrar ett starkt gäng.

2012 vann jag Stråkenloppet. 2013 och 2014 vann Marcus Johansson. Så det vore trevligt om UIF kunde vinna en fjärde raka. Vi mönstrar ett starkt gäng.

Passet blev 1,5 timme stakning där jag körde 6 st 4 min-intervaller med 2 min vila i slutet av passet. Jag har haft en tuff vecka så detta var bara det andra träningspasset. Det var träningsvila måndag, tisdag och torsdag, tisdag en timme lugn åkning. Det gjorde att jag var ganska pigg i muskulaturen fick upp pulsen bra, trots att jag var trött i huvudet när när jag började. 40 min uppvärmning och sedan Avicii i hörlurarna på intervallerna gjorde susen och jag hade inga problem att komma upp i över 90 procent av maxpuls på flacken (lägre nedför). Medelpulserna på intervallerna låg 82 procent på den första och sedan successivt upp till 89 procent på den sista. Maxpulsen blev 96 procent. Känns som formen är fortsatt bra.

Med tanke på den tuffa veckan tänkte jag skita i att tävla i helgen eftersom det ändå inte är någon tävling i Svenska långloppscupen, men nu lutar det åt att jag ändå åker Stråkenloppet på söndag. Jag kommer inte ladda så mycket mentalt och jag kommer inte valla upp några nya skidor (andraparet som jag glidtestade på morgonen innan Intersportloppet har jag inte rört och föret är hyfsat lika, så de får bli bra). Däremot kommer jag självklart ge 110 procent när jag står på startlinjen. Peo Svahn kommer till start och förra året hade han show i några mil på platten innan jag flög. I år är banan annorlunda, 6 km med stor del natursnö.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hestras konstsnöspår och Stråkenloppet

  1. Robert skriver:

    Hallå Erik!

    Är det nån inbyggd funktion som visar medelpuls under intervaller eller räknar du ut det själv?

    Vet inte om du minns mig men vi hade lite kontakt då jag lobbade på ”Funbeat-Olle” att föra in och visa medelpuls och maxpuls på intervallerna i Funbeat. Jag tipsade även honom om fördelen med att kunna spara högpulstid separat så man ser hur mycket kvalitet man kört kontra mängd.

    • Erik Wickström skriver:

      Ja, på de flesta pulsklockan kan man se snittpulsen på respektive intervall efter passet.

      Just det, det minns jag med FunBeat. Men det går lite trögt med det 🙂

Kommentarer är stängda.