Luca Mara, Jochen och det man stoppar i sig

Jag glömmer aldrig mitt första möte med en Don Pedro. På bilden Anders Örn, som var värd för ett kalas för fyra år sedan. Trots att jag inte drack kaffe på den tiden blev jag fast och gick genast till Clas Ohlsson och köpte en. Än idag hyllar jag den till skyarna.

Jag glömmer aldrig mitt första möte med en Don Pedro. På bilden Anders Öhrn, som var värd för ett kalas för fyra år sedan. Trots att jag inte drack kaffe på den tiden blev jag fast och gick genast till Clas Ohlsson och köpte en. Än idag hyllar jag den till skyarna.

Jag är tydligen Sveriges 5:e bästa träningsbloggare enligt Bodystore.com/Gymgrossisten.com. Tävlingen var lite konstig och jag har följt den dåligt eftersom jag sedan ett par år tillbaka inte har Facebook (var dock först i stan på detta sociala nätverk när det begav sig och Borås Tidning gjorde ett duktigt pinsamt uppslag om det).

I tävlingen nominerades tio bloggar och jag var en av dem, vilket jag tycker var jätteroligt. Röstningen, som vad jag har förstått avslutades för en vecka sedan, var däremot lite knasig: det gick ut på att så många som möjligt skulle “gilla” en blogg via en separat Facebook-sida, vilket gjorde att de som kampanjade hårt på Facebook fick en ganska bra fördel. Hur som helst vill jag tacka alla som gav sin “gilla”-röst. Jag såg vilka det var och ni ska alla få ett gäng kramar vid nästa möte.

Jordnötssmör är gott och nyttigt. Här är 2008 års samling av tomburkar. 11 kg blev det årets resultat.

Jordnötssmör är gott och nyttigt. Här är 2008 års samling av urdiskade tomburkar. 11 kg blev det årets resultat.

Inte mycket träning bland träningsbloggar
Idag kikade jag runt bland de andra “tränings”-bloggarna som var nominerade. Jag noterade att det stod lite om medelpulser, simteknik, stakmuskler, tävlingsrapporter och rullskidsprylar.

Istället hittade jag många etiketter på kost, detoxkurer, viktnedgång, fettprocent och viktresor. För att jag ska klättra i rankingen till nästa år tänkte jag ägna ett stycke om min kosthållning, som inte följer någon diet. Den leder i alla fall till 187 cm och 70 kg. Fettprocent har jag testat två gånger. En gång för några år sedan, då vägde jag 65 kg och hade 7 % kroppsfett. Även en gång i vintras, då jag med 5 kg extra fett och muskler hade 10 %. Jag mår bättre och presterar bättre som idrottare av att väga 70 kg jämfört med 65 kg. Framförallt fryser jag inte i badhuset längre och har därför kunnat inleda simträningen mot Kalmar Triathlon.

Förutom Idas mat – som är bäst i världen (oj vad sött sagt) – så uppskattar jag följande livsmedel:

 • Äkta jordnötssmör: jag äter knappt 1 kg per månad och har burkar från ett 20-tal olika länder
 • Grönt te: mest för att det luktar så gott
 • Pizza: vad slår en Hawaii i Vansbro på väg hem från ett skidläger i Bruksvallarna?
 • Halloumiost: fantastiskt i en vårsallad med mycket rostade pinjenötter och vuxenketchup (crema di balsamico)
 • Glass: helst gjord på äkta vaniljstång i vår glassmaskin
 • Färskt, svart kaffe: bryggt i en perkulator eller Don Pedro (vanlig kaffebryggare, mokabryggare eller espressomaskin är inte samma sak)
 • Rå lök: jag äter en halv rå lök varje morgon, en kvarleva från Alaskatiden då det var den klart billigaste färska grönsaken.
 • Rött vin: Amarone och Ripasso är många gånger gudomligt gott
 • Vatten: ett fantastiskt livsmedel
 • Torkade fikon: godare än färska
 • Hembakt surdegsbröd: Jag bakar mitt eget bröd sedan 2006, med jäst och/eller surdeg

“Onyttigheter” jag undviker: Godis, margarin (det ska vara smör), industribakade kakor och bröd, sötade yogurtar och sötade mussliblandningar.
“Onyttigheter” jag gärna äter: Hawaiipizzor och hembakta desserter och kakor.

Nog om detta.

I min Joakim "Jochen" Gustafssons interna minigolfmatch står det 2-2. Vi spelar en gång per år.

I min och Joakim "Jochen" Gustafssons interna minigolfmatch står det 2-2. Vi spelar en gång per år.

Fotograf Luca Mara (Runners World/Vasalöparen/Kadens) och jag var i Göteborg och jobbade hela dagen igår. En sådan dag orkar man inte träna, allt går i ett. Luca är galet duktigt och det är alltid lika kul att följa honom dessa dagar. Vi träffade en riktigt duktigt idrottsman och fotade även lite produktnyheter. Efter det drog jag vidare till Ed i Dalsland och idag har Jochen Gustafsson och jag cyklat den årliga Norge-turen: 11 mil med ca 30 km/h i snitt via Nössemark, Halden och Prestebakke. Fikapaus vid fästningen Fredriksten utanför Halden, där vår allas Karl XII stupade 1718. Eventuellt skjuten med en knapp.

Luca Mara, min favvofotograf.

Luca Mara, min favvofotograf.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel. Bokmärk permalänken.

4 svar på Luca Mara, Jochen och det man stoppar i sig

 1. Martin skriver:

  Don Pedelin is the shit! Kul att läsa din blogg Erik!

 2. Löwet skriver:

  Härligt inlägg! Är det ok att sluta gilla “Bodystore.com/Gymgrossisten.com” på Facebook nu då?

Kommentarer är stängda.