Islabikes Beinn 20 small

Islabikes Beinn i en Chariot. Jag brukar ta hem cykeln på morgonen eftersom eftermiddagen kan innebära att vi ska iväg eller att Astrid ska leka med någon kompis eller som idag då min mor ska hämta barnen.

Islabikes Beinn i en Chariot. Jag brukar ta hem cykeln på morgonen eftersom eftermiddagen kan innebära att vi ska iväg eller att Astrid ska leka med någon kompis eller som idag då min mor ska hämta barnen.

I 6,5 år cyklade Astrid på loppiscyklar för max 100 kr. Jag gillar begagnat och jag gillar att små barn inte har för bra grejer. Men jag gillar också att skapa förutsättningar för barn att uppleva mer glädje i vardagsrörelse och där kan ibland tunga, trasiga och allmän lågkvalitativa produkter medföra nackdelar.

Så med inspiration från mina vänner Martin Josefsson och Erik Thiberg köpte jag nyligen en Islabikes Beinn, 20 tum small till Astrid. Det kostade en slant, men oj vilken skillnad det blev.

När vi cyklade drygt 3 km till Sandared idag (Sjömarkensskolan byggs om under 1,5 års tid) var det som natt och dag mot förra cykeln. Men en lättare cykel, med större hjul (tack vare annan ramgeometri) och med sju växlar blev det betydligt enklare i uppförsbackarna och hon tycker det är mycket roligare. Vi har inte haft cykeln så länge än så jag ska inte ropa hej, men första intrycket är att det kan bli bra.

Cykeln har två handbromsar och ingen fotbroms. Det kanske kan kännas konstigt för vissa. Jag själv tycker att det ökar säkerheten för både vuxna och barn, eftersom du kan bromsa snabbare och enklare reglera hur mycket du bromsar.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Barn och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Islabikes Beinn 20 small

  1. Niklas Solsjö skriver:

    En bra cykel är guld värt! Det där med handbroms lär dom sig på ett kick. Fötterna åker ju gärna ner i marken när det uppstår paniksituationer och då finns ju fortfarande chansen att bromsa snabbt kvar 🙂

Kommentarer är stängda.