Gästinlägg: Lutherskt skidåkande november

Min kära gästbloggare Johan Palmér kommer här med ett nytt trevligt och träffande inlägg!

Jag står inte ut. Jag är beredd att förkasta all form av lutherskt späkande novemberträning. November är skit. Kan inte finnas någon svensk som inte redan insett det. Monotont distansåkande i hällregn på 3:or i dyblöta pjäxor har aldrig gjort någon bättre.

Johan Palmér i samband med Jönlöping Open Rollerski

Johan Palmér i samband med Jönköping Open Rollerski i somras

Den här svenska fascinationen av lutherskt lidande för att senare (efter död) komma till himlen är helt löjligt löjlig. Återkommande stöter jag på det. Folk som sprungit intervaller i storm, en uppenbart galen dalmas som under sin storhetstid sprang i gummistövlar på mossen bara för att det skulle vara riktigt jävligt. 2 timmar åt ena hållet sen 2 timmar tillbaka. Fötterna blödde av späkandet så gummistövlarna fick fyllas med mossa.

Rocky vs Svanebo
Det finns tydliga bevis på att galenskapen inte finner någon hejd i dagens samhälle. Verkar vara grymt inspirerande för folk när Rocky Balboa på youtube springer i knädjup snö kläd i mössa och skinnpaj i en fart av 17 min/km, men få rycker på ögonbrynen när Svanebo slängt iväg 4 x sub 3 min/km på löpbandet INOMHUS i ett sundsvall med jävligt höstklimat.

Man bygger sin egen välfärd och vi har nu byggt bort det där som Tomas Magnusson och grabbarna såg som elände. Vi har Skierg ,löpband, remmar, ryska klot med handtag och pilatesbollar till förbannelse. November är helt klart en månad för att bli trött inomhus. Martin Eckervad är helt rätt ute när han tog grabbarna i Ski Team Syd till Mallorca på läger.

Ski Team Syd avslutade i och med förra veckans Mallorca-läger sin framgångsrika satsning som pågått sedan 2010

Ski Team Syd avslutade i och med förra veckans Mallorca-läger sin framgångsrika satsning som pågått sedan 2010

Hånar timjägare
Mörkrets leda är en svår fiende och man må anstränga sig för att bygga sig stark och undvika att knyta näven i fickan och ägna sin livsgärning  åt accepterat lidande. Jag längtar bort. Jag längtar ut. Jag drömmer om Ramundberget. Den första skidåkningen på stapplande ben. Oskar Lund står i någon form av pannlampssken och slänger med armarna för att få upp värmen. Han frös redan om fingrarna när han föddes den stackarn.

Tvingar man fortfarande i sig havregrynsgröt på morgonen? Är det ingen som hört talas om ägg & bacon? Jag vill se en vitmassa framför pannlampan. Jag vill håna folk som sakta försvinner i elljusspårets sken för att det är 10 min kvar till 3 tim. Jag vill twittra en bild på en ”fullhand”. November i Jönköping är ett helvete. Ja såg Iggy Pops lust for life vid stereon på gymet idag. Jag är inte ensam. November är en kamp.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.