Daniel Richardsson – vilken man

Daniel Richardsson

Daniel Richardsson igår

Daniel Richardsson var med och skejtade när vi andra stakade igår. Sedan åt vi lunch ihop och därefter satte vi oss ned på tu man hand för en intervju på en timme. Eftersom han mest åker traditionella distanser så känner jag inte honom så bra sedan innan jämfört med de andra, så min tidigare uppfattning av honom är mest från TV. Där verkar han vara en ödmjuk, trevligt och ärlig idrottsman. Så även i verkligheten.

Daniel Richardsson skejtar

Daniel Richardsson skejtar. Foto: Anton Järnberg.

Han känns oerhört trygg i sig själv och har en mycket avslappnad attityd till sitt idrottande. Härligt att se!

Dags att biffa till sig
Långpasset igår gick helt OK tycker jag. Kul att kunna växeldra och spurta mot Bysse. Dock är jag en bit efter Ottosson och Brink, men sista 18 km var också ordentligt kuperade och utslagsgivande. Min kropp är ganska sargad efter all träning, inte direkt vad jag är van vid. Igår blev det återigen vila (jobb) på eftermiddagen.

Jag har fått en kick av det här lägret. Min form har varit jättebra i vår och sommar, men jag har väldigt mycket kvar till de bästa. Min låga mängd räcker till en viss nivå, men ska jag bli 25:a (eller bättre) i Vasaloppet igen är det nog läge att lägga i en högre växel. Inte minst för att bygga upp överkroppen.

Tom Ankerstål, Erik Wickström, Fredrik Byström

Tom Ankerstål, Erik Wickström och Fredrik Byström efter Vasaloppsøkten. Foto: Anton Järnberg.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.