Slut på semestern

I måndags började jag jobba igen efter 4 veckors semester. Det har varit bra veckor som vi spenderat i vår stuga i Aplared utanför Borås, i min mors stuga i Vejbystrand i Skåne, samt i Östersund hos Idas syster med familj. Jag har inte varit helt ledig, men begränsat arbetet till några timmar per vecka. Jag själv uppskattar mitt jobb väldigt mycket och hade det inte varit för att jag hade familj skulle jag förmodligen aldrig ta semester. Vilket också förmodligen skulle innebära att tiden hann ikapp mig en vacker dag, vilket skulle leda till kraschlandning.

FullSizeRenderVädret har varit helt i min smak, alltså inte så mycket regn och inte så många outhärdliga dagar med 30 plusgrader. Ändå gången jag verkligen inte var nöjd med vädret var i Östersund, där temperaturen sjönk till 8 plusgrader i regnet mitt på dagen. Det är inte sommar. Men de har ju å andra sidan grymma vintrar.

Bokskrivande
Första dagarna på kontoret på Rekyl handlar om att komma ikapp, och sedan är stora augustigrejen att fortsätta att skriva på min nya bok som handlar om konditionsträning för ambitiösa motionärer. I september blir det bok parallellt med Vasalöparen och i september har jag också en del event, föreläsningar, coachuppdrag och allt annat. Eftersom målet är att ha bokmanuset klart samma månad och tidsramen är minimal kommer det nog bli två intensiva månader.

Dessutom ska jag vara pappaledig två halvdagar och en heldag i veckan (är alltså ledig på 40 procent), så det finns risk att träningen kommer lite i kläm. Men som jag bestämt tidigare så kommer jag engagera mig mer och mer i min egen skidåkning ju närmre säsongen vi kommer. Jag tror oktober och framåt blir avgörande månader för mig.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.