Tuff träningstävling

Idag avgjordes Pro Tour RRC på cykel, ett 67 km långt linjelopp. Pro Tour en fantastiskt rolig serie träningstävlingar som går varje onsdag från april till september i Borås. Spurtetapper växlas med tempo, lagtempo och linjelopp.

Tubdäck

Dagens etapp gick som väntat mycket ryckigt. Långa sträckor var det rena söndagsåkningen, medan vissa sträckor gick riktigt fort (maxpuls 185, vilket är 97%). Cykel är lite roligt på det sättet. Man måste ibland köra 2 minuter fullständigt max mitt i loppet för att inte missa klungan. Sådant händer inte löpning och i princip aldrig i skidåkning, där tempot är mer jämnt.

Jag hängde med tätklungan hela vägen in i mål, men var chanslös i spurten. Snittet blev drygt 41 km/h, vilket är ganska bra på den relativt kuperade banan.

Väl hemma var det dags att limma tubdäcket inför lördagen. Det kändes häftigt. Benen är dock orakade.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel. Bokmärk permalänken.