Aldrig mer cykel i ösregn

Jag trodde aldrig mina fingrar skulle få ihop den ord- och bokstavskombinationen som rubriken visar. Jag är ju skidåkare – av hårt virke. Inte kan lite regn skada. Den inställningen har jag alltid haft. Fram till igår.

Det var dags för årets andra och sista lagtempo på träningstävlingsserien Pro Tour Borås. Starten gick 18.30 i Fristad och från 18.00-20.00 då jag var ute spöregnade det hela tiden. Inget duggregn, inget uppehåll. Spöregn.

ALDRIG MER! Jag måste dock för tusende gången tacka eldsjälen Fredrik Lindström som håller i Pro Tour och kommer varje onsdag i ur och skur. Lycka till i CykelVasan på lördag!

Vårt lag “Skidåkarna” var kraftigt desarmerat då Olle “mannen med skridskolåren” Penntinen var i Sundsvall och Jonas Lindeblom och Z bangade för vädret. På startlinjen kom vi med Niklas Vernholt, Martin Andersson och jag. Det började bra men efter första riktigt branta nedförsbacken höll det på att gå illa. Jag missbedömde högerkurvan då jag låg bakom Niklas i ösregnet och körde av vägen. Det är första gången jag cyklat i 60 km/h på en åker, men jag kraschade inte och vi tappade nog bara ca 20 sekunder.

Efter 20 min växeldragande fick jag börja göra längre förningar, men det kändes bra. Mindre bra var dock vår kurvtagning ca 5 km före mål. Martin Andersson (f ö OS-deltagare i segling) körde in i mitt bakhjul och gick i backen. Han klarade sig utan större skador, men carbonhjulet för x antal tusen kronor gick sönder och han fick bryta. Jag och Niklas rullade i mål, men fick inget resultat eftersom alla inte kom i mål. Bra fart i 45 min gav i alla fall nödvändig cykelträning. Men åter till rubriken och detta är argumenten:

– Jag är feg när jag cyklar och ännu fegare när det regnar. Kurvtagningarna är värdelösa och jag riskerar tråkiga krascher
– Musklerna blir kalla och det är svårt och få bra cirkulation och flås = för mig blir träningseffekten sämre
– 05.00 vaknade jag i morse och hade ont i halsen. PRUTT OCH FIS OCKSÅ. Vet inte om det kom från igår, men jag var ordentligt nedkyld. Får se om jag kan köra rullskidstävlingen jag planerat att åka på lördag.

Så nu har jag gått från hårding till vekling. Ingen mer cykelträning i ösregn. Så det så!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel. Bokmärk permalänken.

4 svar på Aldrig mer cykel i ösregn

 1. Peder Stjerndahl skriver:

  Håller med dig Erik, att cykla i regna är ingen höjdare. Den enda konditionsidrott som enligt min erferenhet funkar i regn är löpning. Löpningen kan t.o.m bli riktigt bra i regnväder då koncentrationen av syre är hög och kan ge en positiv känsla under passet.

 2. Fredrik Swahn skriver:

  Klokt beslut Erik, men för dig som Boråsbo går väl 70% av cykelpassen bort nu…bra då att du kommit igång med löpningen igen, härligt att höra! Peder, simning funkar också bra i regn.

 3. Erik Wickström skriver:

  Jag håller helt med om att löpning i regn kan vara riktigt uppfriskande. Jag hörde förresten att Borås fick mindre regn än solstaden Karlstad år 2009. Känns overkligt, men kan vara sant. I Uppsala snackar man i alla fall alltid om “hopp” om regn istället för “risk” för regn.

 4. Matilda skriver:

  Med lite mer kläder på dig blir regnet inget problem!

Kommentarer är stängda.