21 mil cykel på Mallorca – igen

Idag gjorde jag min traditionsenliga tur på 21 mil på Mallis. Första året råkade jag cykla en långtur på 210 km, och efter det tyckte jag det var dumt att bryta en tradition. Rundorna skiljer sig åt, men nu har jag fyra år i rad kört tjugoen mil en av dagarna. Det är mentalt stärkande. Idag fick jag t o m sällskap. Av Martin Josefsson. Han är stark som en oxe. Vi körde bl a via Caliva, Establiments, Orient, Alaro, Inca och Randa. Bara knappt 27 km/h i snitt, men medelhastigheten sänks alltid när man kör i berg.

Port de Valldemossa, 7 km serpentinväg upp och ner. Ca 350 höjdmeter och fint som i himlen, om någon sådan finns.

Port de Valldemossa, 7 km serpentinväg upp och ner. Ca 350 höjdmeter och fint som i himlen, om någon sådan finns.

Själv är jag faktiskt inte i perfekt cykelform. Jag skyller på mycket begränsad cykelträning i vinter (pga av all skidåkning), en tre veckors träningspaus, pollenallergi, lite ont i en sätesmuskel, samt på oroligheterna i nordafrika.

Vi körde 4 h med finskidåkare från Dalarna igår och då hade jag tänkt att dominera. Tidigare år har jag varit riktigt vass uppför alla serpentinvägar och har kunnat skryta med toklåg puls. Men nu hade jag inget att komma med och fick se mig akterseglad av mer än en dalmas. Några av skidåkarna vi åkte med var Bill Impola, Adam Steen, Kalle Grävling, Patte K, Lars Suther, Adam Larsson och Anders Solin. Det blev körning i typ ALLA backar och efter att ha bränt på med 186 i puls efter en halvtimme (mitt max är 190) så blev det en spännande fortsättning med mycket mjölksyra. När jag kom hem hade jag en total intervalltid som hade räckt för typ en vecka och däckade tungt på sängen. Men jag återuppstod och tog en 45 min lång rullskidstur innan middagen.

Jag fick äran att cykla med Anders Solin. Han har varit kransmas, åker skidor fort och har välrakade cykelben. Dessutom är han väldigt snäll.

Jag fick äran att cykla med Anders Solin. Han har varit kransmas, åker skidor fort och har välrakade cykelben. Dessutom är han väldigt snäll.

Belöning
Idag blev det långt och lugnt istället. Skönt i 25 grader och sol. Nu sitter Martin och jag och tar igen oss från långturen på E4:an bar i Magaluf. Han iPhone-surfar efter en ny cykel, jag prövar rödvin från Mallorca. Druvorna odlas i Binissalem och vi ser dom på cykelturerna, så det känns bra. Men vanligtvis håller jag mig undan från spanska viner. Jochen körde en kortare tur idag och är på g. Just nu sneglar han på alla svenskar som dansar till “Hej, hej, Monica…” vid bardisken.

Passdata för dagen från Garmin 310XT:
– 216 km
– 8h 04 min
– Ca 27 km/h i snitt
– Medelpuls 115
– Maxpuls 154

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel. Bokmärk permalänken.