Torsdagskväll i Borås

Michael Olsson, Team Cykelcity, här på väg mot segern i Mitt i Borås GP 2011.

Michael Olsson, Team Cykelcity, här på väg mot segern i Mitt i Borås GP 2011. Jag är nybörjare med fisheye-objektiv, men någon gång ska jag bli bra.

David Höglund ska bo hos oss ett par dagar.

David Höglund ska bo hos oss ett par dagar.

Vi har fått prominent från Uppsala: David Höglund och Sara Mangsbo. Detta ypperligt trevliga par lärde vi känna under vår tid i universitetsstaden. David är född -81 och skidade tidigare för Vassunda, nu cyklar han elit för Vallentuna. David är min motsats: när jag hörs, skryter och tar plats, är han lugn, fin och ödmjuk. Sara forskar som post doc inom immunologi och är auktoritär som få. Hon kan väldigt mycket och väldigt mycket. Sara är ibland hård att slå i en argumentation, men diskussionerna blir ofta intressanta. Särskilt om könsskillnader, hormonnivåer och genetik inom idrott.

David körde Mitt i Borås GP igår. Ida och jag var funktionärer. Sara tittade på. Efteråt picnicade vi alla tillsammans med några andra i stadsparken innan vi rappade med i Petters låtar, som var dagens artist på Stora Torget i Borås.

Roberto Vacchi, speaker i världsklass. Eftersom jag aldrig har sett Tour de France på TV är det lika roligt varje gång att höra honom live.

Roberto Vacchi, speaker i världsklass. Eftersom jag aldrig har sett Tour de France på TV är det lika roligt varje gång att höra honom live.

Jag bytte några ord med min gamle skribentkollega Roberto Vacchi, som var dagens speaker. Han sade att han är i ännu bättre form än förra året, då han satt med eliten i Vårgårda Velofondo. Ska bli intressant hur han klarar sig på lördag, då årets lopp avgörs. David Ekholm stannade också till för en pratstund. Han var avis att jag bor i en så vacker stad som Borås. Eller ja, inte riktigt så sade han, men han var i alla fall på bra humör och skulle cykla Storsjön runt i helgen.

Här är bilderna från mitt i Borås GP 2011 genom Samyangs 8 mm fisheye-lins till Nikon. För att få fart i bilderna använde jag lång slutartid (1/40) och följde med åkarna med kameran. Iso satte jag på 200 och bländartalet på 5,6.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.