Till Ludvika för MTB-SM i Marathon

På fredag ska jag hämta upp Oskar Lund på hans ingenjörsjobb i Mullsjö och köra norrut. Oskar har lovat att ta med sig lådvis med CD-skivor med eurotechno så vi ska klara hela resan. Vi ska sova hos mästerskidorienteraren Peter Arnesson i Borlänge.

På lördag avgörs sedan den6:e av 7 deltävlingar i långloppscupen: den anrika Finnmarksturen. Tävlingen är riktigt gammal, första upplagan vanns av självaste Bernt Johansson och kördes redan 1991. Jag tror även att den extremt fula och felbyggda hemsidan kommer från samma årtal. Liksom loggan.

Förkortad bana
Finnmarksturen har fram tills i år varit en verklig utmaning, den kan bland annat Ski Team Syds ledare Martin Eckervad intyga, som höll på att implodera i Dalaskogarna för några år sedan. Nu är dock den förkortad till 71 km mot tidigare 112 km. Deltagarantal föll från nästan 3000 till drygt 600, varför man beslöt att göra något åt saken.

Oskar och jag efter Ränneslättsturen i Eksjö.

Oskar och jag efter Ränneslättsturen i Eksjö.

Banan innehåller dock hela 25 km stig, vilket inte passar mig. Förra långloppet, Engelbrektsturen, gick fantastiskt bra. 24:a i herrar elit och bara 10 min efter Sverigeeliten på över 2,5 timmars tävlingstid. Då var det mycket grusväg. Jag tror till och med att Oskar hade fått se sig besegrad. Men det erkänner han nog inte. I helgen kommer han dock bli svårslagen. Han är duktig i stökiga partier och kör fort med sin 29-tummare i kolfiber. Min storhjuling är i aluminium. Fan.

Jag startar i alla fall föra Oskar. Startgrupp 1 för mig och 2 för honom. Största fördelen med det är att jag kan värma upp på cykeln istället för att lägga den först i startfålla 2 en timme innan start. 28:a i Sverigecupen ligger jag enligt internet, klarar jag rötterna hyfsat i helgen kan jag försvara den positionen.

Sent omsider bestämdes det förresten att Finnmarksturen 2011 kommer att fungera som mountainbike-SM i Marathon.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel. Bokmärk permalänken.

2 svar på Till Ludvika för MTB-SM i Marathon

  1. Martin Eckervad skriver:

    Tack för raderna om min Finnmarkstur den var grymt jobbig och jag önskar dig ett stort lycka till.

Kommentarer är stängda.