Förlåt, Onyx!

Förra veckan drog jag sönder SkiErgen från Concept 2 på Onyx i stan. Och igår var det Knalleportens tur att få sin stakmaskin förstörd. Det är repen som går av. Att jag – som alltid varit klassens svagaste kille – har lyckats flexa sönder två gymmaskiner på en vecka kommer jag placera högt på min bokstavligt talat klena meritlista.

Onyx (där jag har årskort) finns bara på två ställen i Borås, så nu har jag ingen SkiErg på ett tag. Av en tillfällighet så är det faktiskt skidstadions pistmaskinsförare Peder Öberg som underhåller utrustningen Onyx, så jag hoppas kunna snabba på processen lite…

Eftersom SkiErg-passet ofrivilligt blev lite för kort ringde jag upp Jonas Colting och frågade om han var sugen på en löptur. Jonas är Borås-patriot precis som mig och det var inte svårt att lura ut honom på en tur på Rya Åsar. Det är alltid kul att träna med Jonas. Han är intelligent, roligt, fåfäng och har ett stort ordförråd. Och han har en åsikt om allt och alla, ofta väl underbyggd. Men han rör upp känslor, vilket är underhållande. Enda nackdelen med Jonas är att han smörjer in sig med en massa krämer och kletar gegga i håret. Jag förstår inte varför.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Styrka och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Förlåt, Onyx!

 1. Nille skriver:

  jag har faktiskt precis börjat slita i dessa fina maskiner himma på gymmet i helsingborg. har en bit kvar tills repen släpper dock. jag har ju mycket att bevisa på nästa kortvasa så det är bara att ligga i.
  har sagt till svärfar att jag siktar på 2h 30. var kanske lite förhastat…

  • Erik Wickström skriver:

   Inge sa att du ha börjat staka på gymmet. Jag blev helt paff! Det är ju skithäftigt. Kör 5000 m på tid en gång!

   2 h 30 min klarar du lätt i KortVasan, det blir en rejäl rekordslakt 🙂

 2. Andreas skriver:

  Varför kör du så mycket stakmaskin när du har tillgång till att åka rullskidor?! mer skidlikt på rullisar men det sliter ju kanske lite mer på kroppen. Motivera gärna 🙂 Grym blogg förövrigt!!!!

  • Erik Wickström skriver:

   Hellre bra än brun 🙂 Bara skoja. Jag kör mycket Skierg pga en lite öm armbåge. Skierg är skonsamt. Sedan ger det lite bättre styrka tycker jag. Och så pressar jag mig bra pga att man ser klockan hela tiden. Ofta når jag mycket högre pulsnivåer på Skiergen än rullskidorna. Tack för uppskattningen!

Kommentarer är stängda.