Formell humor

Deskriptiv svensk grammatik gavs ut 1960, men boken går fortfarande att beställa på Bokus och Adlibris.

Deskriptiv svensk grammatik gavs ut 1960, men boken går fortfarande att beställa på Bokus och Adlibris.

Jag har alltid varit fascinerad av semantik, etymologi och grammatik. I skolan var jag alltid bäst i klassen på grammatikproven och typ sämst i klassen på att skriva berättelser. Det passar fint in bland mina i övrigt oklanderliga aspie-tendenser.

Senast jag hälsade på min vän David Höglund i Uppsala hittade jag en kul bok som låg kvarglömd i hans källare: Deskriptiv svensk grammatik. När jag läste förordet igår blev några skrattsalvor nedrivna. Eller vad sägs om denna mening: “Så har t. ex. passivkonstruktioner undvikits i största möjliga utsträckning.” Jag vet inte om de skämtar eller ej, men det är roligt i alla fall.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Formell humor

  1. Lotta skriver:

    Haha, det var faktiskt roligt, avsiktligt eller inte 😀

Kommentarer är stängda.