Bra träningsdag

Toppen av Schladmings störtloppsbacke förra året.

Toppen av Schladmings störtloppsbacke förra året.

Det är lätt att bli skrämd när man läser elitåkares träningsbloggar; attans vad en del tränar. Det är dagar med 5 timmars träning (full hand kallas det tydligen) och rullskidsintervaller med en sjuhelvetes massa A3 (effektiv intervalltid).

Själv tränar jag också 5 timmar vissa dagar. Men det är väldigt sällan. Däremot blir jag väldigt nöjd med mig själv när jag har sådana träningsdagar som igår.

Jag jobbade drygt 8 timmar, gick på en husvisning med Ida och tränade knappt 2 timmar. Någon vila och återhämtning sysslar jag tyvärr inte med, men träningspassen gick riktigt bra och jag kände mig stark.

  • 20 min träningsslangar innan frukost
  • Skidgångsintervaller (både skidgång och älghufs, alltså att man lufsar fram på skidlikt manér) med 15 min effektiv tid. Totalt 55 min. Kom upp i 183 i puls = 96 %.
  • SkiErg-intervaller. 5 st 1000 m med en min vila: 3.38-3.38-3.37-3.39-3.35 (snitt 3.37, 1 s från personbästa). Tog ut mig fullständigt. Totalt 35 min.

Det var kul att testa på skidgång. Jag har bara tränat det två gånger sedan Ramsau förra året. Där gjorde jag en riktigt bra tid uppför Schladmings störtloppsbacke. I år har jag bara sprungit ca 30 min i veckan, så den tiden blir svårslagen, men jag ska i alla fall försöka visa mina UIF-klubbisar har skåpet ska stå. De stakar ifrån mig på rullskidor hur lätt som helst, så det vore kul att piska dom på en annan del av barmarksträningen.

Royalist javisst
Kungen var på besök i Borås för ett par veckor sedan. Självklart var jag på plats och sköt några bilder. Om han var här för att titta på rullskidsbanan på Kransmossen, snöhögen som sparas under sågspån, inomhusbassängen på 50 m, friidrottshallen med 200 m löparbanan, de fina löpstigarna på Rya Åsar, alla bilfria vägar med bra kupering som är perfekta för rullskidåkning och cykling, eller något annat bra vet jag inte. Men i tidningen stod det att det var fokus på biogas, återvinning och miljö. Borås är uppenbarligen kungligt bra på det.

Jag måste ju säga att han inte ser ut att ha direkt svinkul.

Jag måste ju säga att han inte ser ut att ha direkt svinkul.

Det är alltid roligare att vända kameran från huvudobjektet. Då hittar man paparazzis i Borås.

Det är alltid roligare att vända kameran från huvudobjektet. Då hittar man paparazzis i Borås.

Kul kille. Jag frågade om han var med i Republikanska Föreriningen: "Ja. Eller jag gillar i alla fall dom på Facebook". Härlig samtidshumor.

Kul kille. Jag frågade om han var med i Republikanska Föreriningen: "Ja. Eller jag gillar i alla fall dom på Facebook". Härlig samtidshumor.

Jag var hemma som Jonas Colting igår och blev inspirerad av dennes bror, som hade förvrängt en bild. Det är alltid kul att greja med Photoshop Elements.

Jag var hemma hos Jonas Colting igår och blev inspirerad av dennes bror, som hade förvrängt en bild. Det är alltid kul att greja med Photoshop Elements, så jag förvrängde en bild jag själv tog. Det vore häftigt att kunna teckna så här.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Styrka och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Bra träningsdag

  1. Fredrik skriver:

    Jag tror han kom för Pinocchiostatyn. Däremot är det ju helt oförklarligt att han ser så missnöjd ut över att ha fraktats ut till Borås.

Kommentarer är stängda.