Petit-Oskar Lund

Nu är vi på väg! Mot Ramsau i en hyrbil från Bogesunds Bil i Ulricehamn. Jag sitter i framsätet jämte Mattias Nygren, en jättetrevlig 40-årskrisare som tränar för full och har med barn på mellanstadiet. I baksätet sitter Samuel Norlén, brandmannen som jobbar i Borås och bor i Göteborg. Samuel tränar hårdare och mer än de flesta, och har en fokusering på skidåkningen som jag borde lära mig av.

I den andra bilen sitter barnen: Emil och snygge-Marcus och Ponuts Rygh.

Skåne-Linus och Andreas Lundblad lyxar till det och flyger till München. Jag ger mig fan på att de åker businessclass. Full presentation av vårt grymma gäng i UIF finns här.

Duktig hantverkare
Mina öron tar emot ljudet från Dynamite Dance och eurotechnon för mina tankar till skivans ägare Oskar Lund. Oskar är en pitet-människa. Allt han äger är litet: han envisas med att använda jordens minsta smartphone; hans laptop är typ9 tum; hans högtalare har ingen direkt impfaktor; hans kök (som för övrigt är väldigt fint gjort av honom själv) är hälften så stort som ett konventionellt kök; hans bäddsoffa är mindre än jag visste att bäddsoffor kunde vara; hans USB-minne är det minsta jag sett. Däremot har han en jättestor…cykel. 29-tums hjul.

Bättre i halsen
Jag använde månadslönen till huskurer i veckan: ekologisk (!) vitlök, echinogard och C-vitamin. Märkligt nog är halsontet borde idag. Kanske funkar det? Eller så var det gårdagens ”eldiga” rödvin från Argentina som gjorde susen.

Klockan elva ikväll väntas vi vara framme. Vi startade klockan 06.00. Visst är det mysigt med bilresor!

XCC Ulricehamn. Nytt Vasaloppscenter. Skitkul! Grattis Ulricehamn! Projektledare blir min Marcus Wadell, som spelade gitarr i samma band som mig på gymnasiet. Han hette Koma och jag hette Disaster.

XCC Ulricehamn. Nytt Vasaloppscenter. Skitkul! Grattis Ulricehamn! Projektledare blir min Marcus Wadell, som spelade gitarr i samma band som mig på gymnasiet. Han hette Koma och jag hette Disaster.

Snöfattig glaciär?
Jag fick ett mejl från Staffan Larsson igår som bland annat innehöll raderna ” Hur länge blir du i Ramsau? Vi åker ner den 28/9. Det har varit stängt på glaciären en tid pga snöbrist. Har du hört några snäprognoser?”

Jaha, det var ju inte bra. Stängt på Dachstein-glaciären vid Ramsau. Ingen längdskidåkning? Men vi hoppas på snö i tjocka dumpar. Annars blir det lite mer rullskidor!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Petit-Oskar Lund

 1. aleandrowest skriver:

  Disaster. Satan, du är tung!

 2. Maria skriver:

  Tack för peppningen!
  Otur att du också blev sjuk, fast du hann ju i tid! Friskhetsraden var minst sagt respektingivande. 3 tävlingar på 17 år…. har inte kunnat smälta det. Jag hade gnagt av mig en tå för ett sånt immunförsvar. Var ligger hemligheten?
  Ha det härligt i Ramsau och hälsa Martin sen. Smålandsstenar going strong, Yeaa!

 3. Erik Wickström skriver:

  Jag tror hemligheten ligger i bra gener (beträffande immunförsvar), för det mesta 8 timmars sömn per dag, mycket handsprit vid resor och försök till någorlunda hälsosam vardagskost.

  Att frysa, inte äta direkt efter träningspass och att aldrig vistas i lokaler med massvis med folk tror jag spelar mindre roll.

 4. Oskar skriver:

  Du glömde diskstället… 😉
  Släng in lite Kalaspuffar och folköl så ska du se att du håller dig frisk fram tills Stockholm får sommar-OS

Kommentarer är stängda.