Invigning av grillen

Ida är tjock från sidan, men det syns inte rakt framifrån

Ida är tjock från sidan, men det syns inte rakt framifrån

Vi invigde altanen igår tillsammans med vännerna Tobias och Sofia. Kôrv från grillen, samt potatis- och grönsallad fick utgöra maten. Passitivo Primitivo 2009 utgjorde drycken.

Tobias prickade rätt genom att ta med ett italienskt vin, som dessutom var gjort på Appassimento-metoden, alltså att man torkar druvorna innan man gör vin på dom. Det är i grunden samma tillvägagångssätt som gör Amaronevinerna så goda. Men i det här fallet kanske druvorna torkas 25 dagar istället för 60 dagar (gissar jag). Och med Primitivodruvan (heter Zinfandel i Kalifornien) istället för Amarones tre druvor Corvina, Rondinella och Molirana.

Första korvrundan

Första korvrundan

Hur som helst var det kryddigt och gott. Ingen Amarone, men väl värd de 89 kr som Tobias pungade ut med.

Med vaniljglass och rabarberpaj från trädgårdens utbud tillsammans med det trevliga sällskapet var kvällen fullbordad.

Svenssonlivet är fantastiskt!

PS. Jag vill poängtera att jag verkligen inte ser mig som någon vinkännare. Om italienska viner kan jag lite grann, men att detaljerat urskilja smaker som t e x vanilj, körsbär, ek och tobak är jag helt värdelös på. Det är skitsvårt. Däremot känner jag stor skillnad och fylligt och blaskigt vin, och jag vet vad jag gillar bäst: Amarone, Barolo och Ripasso.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Mat och dryck, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Invigning av grillen

 1. Jörgen Andersson skriver:

  Och här står jag och hoppades på att få se den rosa Ruby hjälmen uppför billingebacken…. 5 min kvar till start:-)

  • Erik Wickström skriver:

   🙂 Tack för omtanken. Hur gick det?

   • Jörgen Andersson skriver:

    Bleckur spurtade förbi Wengelin sista 150 i strupen. Wengelin höll på att trycka ur honom till höger och rätt in en Golden Retriever. Han kom dock förbi..till hundens stora lycka:-)

Kommentarer är stängda.