Digifit Pulsmätare med Cykelhållare

"Digifit Pulsmätare med Cykelhållare"

“Digifit Pulsmätare med Cykelhållare”. Premiären fick bli med cyclocrossen eftersom vevlagret bråkar på linjecykeln.

I torsdags invigde jag en ny pryl som ska testas. Det är “Digifit Pulsmätare med Cykelhållare“, en hållare för iPhonen som passar på cykelstyret. Den monteras och fästs enkelt på styrstammen och sedan är det bara att åka. Jag var helnöjd efter premiärturen med både hårdvaran och den lämpade appen. Inte minst för att kunna hålla koll på kartan samtidigt som man cyklar.

Jag prövade också som nutidsmänniska att surfa in på lite cykelsidor under turen och skicka ett kort mejl till mamma utan att sänka farten nämnvärt i en uppförsbacke. Häftigt! Jag har inte prövat med pulsband än, det får bli nästa tur.

Så här beskrivs den på iPhoneButiken, där den finns att köpa för 699 kr:

Digifit Connect Cykelhållare är en allt-i-ett-lösning med ett skal för iPhone (passar både 3G/3GS och iPhone 4/4S) som fästs på cykeln där den skyddar din iPhone mot regn, smuts och skakningar. I skalet sitter en inbyggd ANT+-mottagare som gör att du inte behöver någon extern mottagarmodul monterad på telefonen.

Digifit Connect är kompatibel med alla iPhones, iPod Touch och iPads, det enda kravet är iOS 4.x eller högre. Mottagarmodulen ansluts i dockningsporten och fungerar med över 80 olika pulsband med ANT+-standarden. Klicka här för en lista över Digifit Connect-kompatibla enheter.

För att kunna ta emot pulsinformationen från ett pulsband med ANT+ krävs någon av följande appar:

  • iRunner (gratis)
  • iBiker (gratis)
  • iCardio
  • iSpinner

Den inbyggda mottagarmodulen är kompatibel med alla ANT+-sändare, som till exempel Garmin Pulsband

Vikt:     128 gram
Storlek:     148 x 77,6 x 22,8 mm
Passar:     iPhone 3G/3G S, iPhone 4/4S med iOS 4.x eller senare

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Prylar och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.