Cyklisterna är efter mig

Jag anser mig skriva en relativt okontroversiell blogg. Det handlar mest om min träning och mitt liv och lite tyckande och recensioner här och där. Jag undviker medvetet att skriva för mycket om alla mina miljoner åsikter om politik. Det är kanske därför jag i princip aldrig får negativa kommentarer. Till skillnad från t ex åsiktsmaskinen Colting, som säger vad han tycker om bland annat damfotboll, ”kulturvänstern”, Livsmedelsverket och orienterare.

Henrik Öijer, cykelsportens obestridlige bloggkonung

Henrik Öijer, cykelsportens obestridlige bloggkonung. Här deffar han med en plastsked efter Mörksuggan förra året.

Men jag verkar ha rört upp ett par cyklister i samband med min rapport från tempo-SM i Södertälje, där jag kritiserade arrangören/förbundet/cykelsporten för mindre bra tävlingar.

Många har kommenterat, ge dig in i debatten du också här.

Och läs Öijers lite försiktiga kritik här och här, samt Sandra Sofi Salinger som håller med mig till fullo här.

2 av de 19 kommentarerna från mitt inlägg om cykel-SM:

Mjölksyra skriver:
Anledningen till att skid-sm får mer uppmärksamhet är väl också pga pengar och massmedial uppmärksamhet. Skidåkning syns i tv, i vinterstudion etc etc. Trots att skidåkning är dötrist att titta på (och trist att utöva) så får det mer tv-tid, därmed mer uppmärksamhet, därmed mer åskådare osv. Ingen utom inbitna cykelintresserade, samt kanske ngn mer södertäljebo visste om att cykel-sm gick i helgen.
Det är mkt gamla trötta sportjournalister som styr vad som syns i media. Man uppmärksammar bara gamla traditionella sporter, dvs diverse lagidrotter (fotboll, hockey, handboll, etc), sen friidrott, skidåkning, alpint. Och sen tyvärr lite trav och speedway på det. *Gäsp*.

 Erik Wickström skriver:
Visst är skidåkning av större medialt intresse. Men jag tycker ändå att cykelförbundet och/eller arrangörerna gjorde ett mindre bra jobb. Varför var inte Gustav Larsson och Emma Johansson på skyltarna? Varför skickade man inte ut pressmeddelanden till fler kanaler? Varför hade man inte bättre liveuppdateringar? Varför låter man 23 st av 120 gå i mål på linjet? Varför har man ingen stor skylt som visar var kansliet är? Varför kan inte kommissarien reglerna för måtten på en tempocykel? Varför visar flaggvakter inte vägen tydligare (folk körde fel)? Varför behövde många tävlande trängas med bilar i rondellen vid motorvägsöverfarten? Varför spelades inte lite peppande musik i starten? Varför gjorde speakern så tråkiga intervjuer efteråt?

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , . Bokmärk permalänken.