Borås är vackert

IMG_4249

Erik, Robban och hans brandmannakollega Jocke

Erik, Robban och hans brandmannakollega Jocke

Dessa veckor från slutet av mars till mitten av april tar jag det ganska lugnt träningsmässigt. Korta, lugna pass och många olika träningsformer. Alltför att få en mjuk övergång från snöträning till barmarksträning. De enda två intervaller (totalt 10 min) jag kört sedan Årefjällsloppet är två gånger uppför Hallénsbacken med joggingvagnen. Snön hade precis försvunnit där, så det var ganska lerigt, vilket gjorde det ENORMT jobbigt. Som att göra typ 200 benböj, mer styrka än puls. Jag lyckades inte ta mig upp under 5 minuter, det tog alltså typ 50 procent längre tid än vanligt.

Erik Thiberg med sin kumminrika soppa

Erik Thiberg med sin kumminrika soppa

Jag hade egentligen inte tänkt att åka mer skidor, men eftersom spåren är så vansinnigt fina i Borås går det inte att låta bli att åka upp till skidstadion ett par gånger i veckan. Med flera veckors solväder (minus 10 på natten och plus 10 på dagar, nästan…) så njuter man ändå varje gång.

Kyrka
Förutom skidåkning har träningen bland annat blivit landsvägscykling med Martin Josefsson och Jonas Colting, styrketräning på atletklubben (hemmagymmet) med Marcus Wadell och rullskidspremiär på egen hand, självklart med ett pryltest inkluderat. Denna gång med en rullskida med broms, mer om det en annan gång.

Jag har även lyckats ta mig till kyrkan i veckan. Astrid och jag gick till öppna förskolan i Sjömarkens Missionskyrka i onsdags, mycket nostalgiskt eftersom jag inte varit där sedan konfirmationen, och innan dess alla skolavslutningar ÅK 1-6. Jag tror fanimig inte på den gud som beskrivs i bibeln, men jag tycker att kyrkan har mycket bra verksamheter med många bra människor, så jag skulle inte ha något emot att Astrid hänger i det huset mer än vad jag gjorde som barn.

Mattias Karlsson är stilig och ser viktig ut med sin iPad-mini

Mattias Karlsson är stilig och ser viktig ut med sin iPad-mini

Efter kyrkan bjöd min pappaledigkompis Erik Thiberg på soppa. Erik är en dag äldre än mig och han gick i min parallellklass och spelade i samma fotbollslag och rockband. Erik och jag är lika på många sätt och skulle förmodligen kunna prata i 5 timmar nonstop utan problem om vi blev inlåsta i rum tillsammans.

I torsdags blev jag gentilt bjuden på lunch på Astern av Mattias Karlsson, som nyligen fått det häftiga jobbet som marknadschef på Skigo. Hatten av!

Nu startar SM-femmilen. Jag hejar på Patrik Karlsson, Karlslunds IF. Patrik har för övrigt på sin blogg utnämnt mig till Sveriges trevligaste skidåkare, vilket naturligtvis känns stort. Nästan som SM-medalj.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.