Stockholms Brantaste 2013 the story

Herrpallen: Erik, Anders Kleist och Jan Troeng

Herrpallen: Jag, Anders Kleist och Jan Troeng. Jag sprang som jag ofta gör i en t-shirt från arrangören, som jag köpte innan start. Det är tredje löptävlingen jag “vunnit” i klassen “bäst av de som springer i merchendise-tröjan”.

Resultat Stockholms Brantaste finns här, bilder finns här.

Jag är så glad! Sitter på tåget tillbaks till Borås från Stockholm och njuter av min 3:e-plats i Stockholms Brantaste. Loppet startade i botten av Hammarbybacken i Stockholm och banan går upp, ner, upp, ner och slutligen uppför slalombacken. 3,4 km, 255 höjdmeter.

Trots 800 startande var det inte speciellt trångt i starten. De flesta var ganska duktiga på att ställa sig ungefär var de hörde hemma i fältet. Jag själv ställde mig i tredje rad och fick ta det lite lugnt första 50 m, sedan var det fritt fram att samla mjölksyra.

DSC_0061Bättre än väntat nedför
Det var ett hockeylag som verkade ha tävlingen som en happening och ett stort gäng grabbar ställde ut med bomullskläder och kepsar bakochfram. De utlöste också ett kollektivt kalsongskott när starten gick och det kändes som samtliga kedjor kämpade för spurtpriset som var redan efter ca 100 meter. Jag sprang om många hockeykillar andra delen av första backen…

På det hela taget disponerade jag loppet perfekt. På toppen av första backen låg jag 10:a, sedan klippte jag fem placering direkt på krönet och till min förvåning höll jag min 5:e-plats hela första nedförsbacken, som var ganska kort. Turligt nog var det motvind nedför, som det var skönt att få lite naturlig broms för att spara benen.

Cecilia Kleist vann damklassen

Cecilia Kleist vann damklassen

Riktigt bra startfält
I andra uppförsbacken (liftrännan) sprang jag om en kille och låg 4:a på toppen av backen, bakom vinnaren Anders Kleist, tvåan Jan Troeng och loppets fyra Marcus Åberg. Andra nedförsbacken är längre och där lyckades jag passera Åberg, men blev om sprungen av loppets femma Josef Nordlund.

In i sista backen (Pannbensbacken) låg jag således 4:a, men Nordlund stumnade fort och flög av direkt när jag stötte tidigt i backen. Framåt var det en bit och bakåt kändes ganska lugnt. I mål som trea full av mjölksyra och jäkligt nöjd!

Resultat:
1:a Anders Kleist (8:a i EM i bergslöpning, 5:e svensk i Göteborgsvarvet), 13.47 min
2:a Jan Troeng (SM-guld och landslagsmeriter i orientering), 14,45 min
3:a Erik Wickström (bra tid på 2 varv på Sjömarkens elljuspår), 14,58 min
4:a Marcus Åberg (1.10.57 i Göteborgsvarvet), 15.04 min
5:a Josef Nordlund (8.46 min på 3000 m, 32.41 min på 10 000 m), 15.14 min

Oskar Lund och Marie-Louises lägenhet. Den goda lunchen på den mörka bilden bestod bl a av inlägga ägg, hembakt bröd och en god, halvrå fisk

Oskar Lund med flickvän Marie-Louise i hennes fräscha köpelägenhet på Fridhemsgatan. Den goda lunchen efter loppet på den mörka bilden bestod bl a av inlagda ägg, mustigt hembakt bröd och en fin halvrå fisk. Oskar tävlade i MTB-Orientering idag. Vann kanske.

Arrangemanget var toppenbra och all publik lyfte mig verkligen. Det var också kul att träffa alla nuvarande och tidigare adepter, samt inte minst alla ni jag inte känner som kom fram och tackade för en bra blogg. DET VÄRMER!

Mest nöjd med dagen är jag att prestera nu när jag är i bra form, som jag varit i några veckor. Det är en sak att åka bra på sina intervaller, en annan att leverera med nummerlapp på bröstet.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Stockholms Brantaste 2013 the story

 1. Tim skriver:

  GRYMT bra Erik!! Du presterade ju ruggigt bra, trodde inte jag umgicks med en sådan stjärna innan start 😉 Jag tog mig i mål strax under 21 minuter, så jag är hyffsat nöjd jag med (efter mina förutsättningar). Jag vann en jacka på utlottningen, så det var verkligen en bra dag! Tack för trevlig sällskap innan och lycka till i fortsättningen!

 2. Erik Wickström skriver:

  Tack själv! Jag kollade faktiskt upp din tid. Bra jobbat! Vi ses säkert framöver, kanske på velodromen i Falun 🙂

 3. Björn_H skriver:

  Grattis grymt gjort! Du får utmana dem som slog dig i skidor istället eller cykel

 4. jonas02 skriver:

  Grattis till en superbra placering!!

Kommentarer är stängda.